Ginî piggu 3: Senritsu! Shinanai otoko (1986)

60%
Jsme u třetího dílu, který zvedá úroveň téhle krvavé série. Navíc se tvůrci snaží i o humor, což tomuhle snímku hodně pomáhá.

Ginî piggu 3: Senritsu! Shinanai otoko

Japonsko, 1986, 39 minut

 

Režie: Masayuki Kusumi

Scénář: Masayuki Kusumi

Hrají:

Shinsuke Araki (Masatosh Nakamura)

Ivu (Kyoko)

Masahiro Satô (Hideshi)

 

Série „Guinea Pig“ nás o svých kvalitách zatím moc nepřesvědčila a na základě prvních dvou dílů by se zdálo, že její jediný přínos je v tom, že jsou ty filmy celkem hodně explicitní, což je opravdu to jediné. Tvůrci si nedělali příliš hlavu s příběhem a prostě se nám snažili předvést krvavé orgie, což se do jisté míry podařilo, na druhou stranu je vidět, že to není dokonalé a že tam je hodně chyb a nedostatků.

Ztratil hlavu.

„Ginî piggu 3: Senritsu! Shinanai otoko“ neboli „Guinea Pig 3“ už je v tomhle smyslu jiné. Je to nadále krátký snímek, který nemá ani tu tři čtvrtě hodinu, ale vychází se z toho, že už zde nějaký příběh je. Navíc se film nebere vůbec vážně, což mu nesmírně pomáhá. A věřte, že tohle je opravdu hodně černý humor, kterého se vám dostává. Jak se to dalo spojit s gore orgiemi?

O co se asi snaží?

V hlavní roli máme mladíka, který si v jednu chvíli, jen tak ze srandy, podřízne zápěstí. Vážně je to spíš z nudy, než z jakéhokoli jiného důvodu. Jenže překvapivě zjistí, že má divnou schopnost, pokud se to tak dá vůbec nazvat. Náš hrdina totiž nemůže umřít. Prořízne si zápěstí, a že je to trikově hodně dobré, ale krev najednou přestane téct, přestane cítit i bolest. Co to asi znamená? Jak daleko může zajít? Základní otázka, kterou si tvůrci položili a od ní odvíjeli další dění.

Krásný záběr.

Ano, přesně o tom snímek je. Co všechno lidské tělo snese. Kdy nadejde moment, že už opravdu konečně zemře? Je to celkem traumatizující, když chce člověk spáchat sebevraždu, ale nějaké podivné síly mu v tom úspěšně brání. Film je v podstatě skvělou parodií na své předchozí díly, na díly, které se braly moc vážně a nepřinesly vlastně vůbec nic nového, jen hodně té krve a dalších vnitřních součástí lidského těla.

Pořád to nejde... umřít.
„Ginî piggu 3: Senritsu! Shinanai otoko“ je filmem, který může okouzlit svým humorem a ujetostí, s kterou je všechno podáno. Když za sebevrahem přijde kamarád, je to skutečně k smíchu. Nevadí, co se děje, protože tady nejde o to být hodně přesvědčivý, i když to se daří možná více než v předchozích filmech. Jde o to, aby se divák bavil. Když vám nebude vadit pořádná dávka hnusu, bavit se budete.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (gore, hnus, komedie)


Přidat komentář