Anakonda: Honba za krvavou orchidejí (2004)

50%
Je to béčko, ale je to vlastně docela fajn béčko.

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid

USA, 2004, 97 minut

 

Režie: Dwight H. Little

Scénář: John Claflin, Daniel Zelman, Michael Miner a Edward Neumeier

Hrají:

Johnny Messner (Bill Johnson)

KaDee Strickland (Sam Rogers)

Matthew Marsden (Dr. Jack Byron)

Nicholas Gonzalez (Dr. Ben Douglas)

 

Ale co. Jasně, že to není skvělý snímek, jasně, že to je celkem jednoduché, trikově to rozhodně není vždy dokonalé, ale je to béčko, nestydí se za to a má to docela dobré scény, které dovedou s člověkem něco udělat. Třeba i jen to, že se zasměje, jak je to někdy směšné, i když nejspíš ne záměrně. Ale tady o nic jiného než o béčko prostě nešlo a s tím je třeba se na film dívat.

Velký had...

Příběh se točí kolem skupiny „vědců“, kteří si to nasměrují do džungle na Borneu, aby zde objevili vzácnou orchidej, která je naprosto nezbytná k tomu, aby se vyráběl regenerační a omlazující přípravek, který má vskutku zázračné účinky. Ano, tohle je skutečně důvod toho, proč se musela skupina lidí vypravit do nehostinné přírody, a to v podstatě bez jakýchkoli zkušeností.

Co tam tak vidí?

Je to vlastně taková poklidná dovolená na lodi, alespoň do chvíle, než se před nimi objeví menší vodopád, na jehož zvládnutí prostě není loď stavěná. Kapitán očividně podcenil situaci. Ale dobré, vypadá to, že všichni přežili. Jenže divák už zahlédnul, co je ve vodě a je jasné, že život přeživších bude v některých případech velmi krátký. A tak už jde jen o to, jestli někdo přežije či nikoli.

Že by hada?

Film je založen na tom, že se obrovský had objevuje postupně, i když tedy název naznačuje, že jich bude víc než jen jeden. Tedy originální název, český se rozhodl jen pro jednoduchou návaznost s prvním filmem. A jako co vám budu povídat, ten had na mě docela funguje, když se jeho silueta objeví pod vodou, není to příjemné. Scény na souši už nejsou tak dobře zvládnuté, ale i ony celkem fungují.

Prostě cool záběr.

Americký snímek „Anakonda: Honba za krvavou orchidejí“ na mě dýchl takovou oldschool snahou o něco, co by mohlo být i dobrodružné, na což jsem asi v danou chvíli měl docela náladu. Navíc je vidět, že tu nebyl vyloženě mizerný rozpočet, a tak se i sem tam podařilo natočit něco, co bylo koukatelné. Za mě to rozhodně není až takový propadák, jak se na databázích tvrdí.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (survival, zvířata)


Přidat komentář