Beyond the Limits (2003)

60%
Olaf Ittenbach mě tímto filmem celkem mile překvapil.

Beyond the Limits

Německo, 2003, 100 minut

 

Režie: Olaf Ittenbach

Scénář: Olaf Ittenbach a Thomas Reitmair

Hrají:

Darren Shahlavi (Dennis)

Russell Friedenberg (Tom Brewster)

David Creedon (David Deming)

Natacza Boon (Annabelle)

 

Když jsem zjistil, že snímek „Beyond the Limits“ natočil Olaf Ittenbach, říkal jsem si, že to bude asi jen další příšernost. Ale to ze mě mluvila jen skutečnost, že jsem od tohoto autora viděl jenom filmy „Familienradgeber“ a „Familienradgeber 2“ a ty jsou přece jen z trochu jiného soudku než film „Beyond the Limits“. Až mě Ittenbach skoro překvapil kvalitou, s jakou je to natočeno.

 Bude se asi střílet.

I když je snímek „Beyond the Limits“ německé produkce, budete mít pocit, že se jedná o film americký, někdy ze začátku 90. let. Tady snímek klame trochu tělem, ale to on dělá celou dobu, protože i příběh je do jisté míry překvapivý hlavně díky tomu, že se z roviny současnosti dostáváme i do daleké minulosti. Film je totiž složen vlastně ze dvou delších povídek, které jsou vzájemně provázané jedním artefaktem.

 Je to kruťák.

První část filmu „Beyond the Limits“ se zaměřuje na skupinu mafiánů, kdy jeden má v držení speciální kufřík, který očividně ostatní chtějí. Natolik, že jsou schopni pro něj zabíjet a mučit. A hlavně ono mučení je zásadní částí první povídky. A v tomhle se Ittenbach skutečně vyžívá, ale nutno uznat, že mu to jde a gore je zde prostě dobré. Nekouká se na to pěkně a to vždy krvavý film potřebuje.

 Tohle už nerozdýchá.

Druhá část je jiná. Ocitáme se ve středověku, a i když je zde na začátku inkvizice, která umí udělat člověku ze života peklo, najednou už to není takové úderné, a to i přesto, že dobré gore zde nechybí. Především díky druhé části je snímek zbytečně roztahaný a může vás po nějaké době přestat bavit, protože dějově tu není moc toho, co by mohlo udržet vaši pozornost a plný zájem až do konce.

 Hezká... čelenka.

„Beyond the Limits“, i když má svoje chyby, které jsou hlavně v tom, že Ittenbach neměl po celých 100 minut tolik co vyprávět, má i své kvality, které mě přesvědčily o tom, že Olaf Ittenbach není jen gore nadšencem, který je ochoten natočit každou sračku. Myslím, že mu ještě do budoucna dám s nějakým filmem šanci a jsem si skoro jistý, že by mě něco od něj mohlo bavit.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (gore, mučení, hnus, vrazi)


Přidat komentář