Bílí zabijáci (2003)

5%
Žraločí horor. A sakra špatný!

Bílí zabijáci

Shark Zone

USA, Bulharsko, 2003, 91 minut

 

Režie: Danny Lerner

Scénář: Danny Lerner a Sam Parish

Hrají:

Dean Cochran (Jimmy Wagner)

Alan Austin (John Cortell / Andrew Wagner)

Brandi Sherwood (Carrie Wagner)

Velizar Binev (Volkoff)

 

Pokud se chcete podívat na naprosto zbytečný žraločí film, pusťte si americko-bulharský snímek „Bílí zabijáci“, protože to je dokonalý případ toho, proč se podívat na prvních pět minut filmu a pak ho s klidem vypnout. Rozhodně nemusíte mít žádné výčitky, protože tenhle kousek za nic nestojí. Sledujete ho a naprosto nechápete proč tomu kdokoli věnoval jakékoli úsilí.

Kotva.

Když se podíváte na anotaci filmu, chce se vám skoro smát: „Strážce pláží se před časem jako jediný z týmu potápěčů ubránil útoku žraloků. A tak když žraloci opět napadnou koupající se lidi, okamžitě naléhá na starostu, aby pláže uzavřel. Jenže město je na turistickém ruchu závislé.“ Jako kdyby to jen kopírovalo „Čelisti“ a nedokázalo přijít s pořádným nápadem, což se naštěstí nepotvrdí.

Snad jí i zachrání...

Snímek „Bílí zabijáci“ nějaký nápad i má, ale spíš je to všechno na škodu, místo toho, aby se jednalo o něco, co snímek oživí. Nějaké to napětí se má nakonec odehrát mimo vodu, vyjímaje žraloky, kteří jsou v konečném důsledku v podstatě jen podružným aspektem tohoto filmu a popravdě by se bez nich obešel, stejně jako se bez nich obejde většina scén tohoto snímku.

Jako dokument...

Pokud už se žralok v nějaké scéně filmu „Bílí zabijáci“ objeví, tak jsou to nějaké dokumentární záběry. Tady snad není pořádně použita ani jedna originální scéna se žralokem, snad až na tu finální, která je spíše stupidní než jakákoli jiná, a to nejen svým zařazením, ale celkově i odporným trikovým provedením. Ale to už je jen taková odporná třešinka na prohnilém dortu.

To jsou triky...

V konečném důsledku tedy platí doporučení se americko-bulharskému filmu „Bílí zabijáci“ raději vyhnout, protože zde není nic, co by vás mohlo nadchnout, co by mohlo opodstatnit hodinu a půl – hodinu a půl! – kterou budete sledování snímku věnovat. Věnujte ji raději něčemu jinému, ani na ty žraloky zde totiž moc nenarazíte, překvapivě jsou jen podružnou částí špatného filmu.

 

Hodnocení: 5 %

 

Hororové filmy (zvířata)


Přidat komentář