Bone Sickness (2004)

80%
Sice amatérský film, ale tuhle nemoc kostí byste určitě nechtěli.

Bone Sickness

USA, 2004, 98 minut

 

Režie: Brian Paulin

Scénář: Brian Paulin

Hrají:

Kevin Barbare (Inspektor Seacrest)

Rich George (Alex McNetti)

Ruby Larocca (Andrea Granger)

Darya Zabinski (Kristen McNetti)

 

Musím uznat, že od tohohle filmu jsem si nic moc nesliboval a po prvních minutách jsem ani neměl pocit, že by to mělo být něco extra. Hlavně vás hned ťukne, že tohle je dost amatérský film a od nich si prostě nic moc neslibujete. Jenže stačilo několik minut dalších a já jsem jen zíral, co je možné i za minimum peněz natočit, ale hlavně, k čemu jsou herci vůbec schopní se nechat přemluvit.

Některé scény jsou vizuálně pěkné.

Když sleduji amatérský film, tak většinou netoužím po tom, aby byl obraz dokonalý. Prostě být nemůže, protože dobrá technika je drahá. Stejně ale chci, aby tam bylo něco víc. Ti, kdo natáčí amatérské filmy („Bone Sickness“ mělo mít údajně rozpočet okolo 3 000 dolarů, což je částka, s kterou se na americké poměry skutečně nic moc dělat nedá), jsou většinou fanoušci. Také proč jinak by to dělali než z lásky žánru? A právě proto, že to dělají z lásky, vždycky doufám, že do toho dají něco víc, co by si mainstream nedovolil, anebo zkusí zajímavou formu, jako se to třeba podařilo českému „Karbonu“. Nemusí tím sednout každému, ale mají v sobě něco navíc.

Prsa trochu jinak.

Příběh snímku „Bone Sickness“ je na první pohled celkem jednoduchý, ale na druhou stanu je nápaditý. Začínáme u manželů, kdy on je velmi nemocný, ona se mu snaží pomáhat, ale sem tam to v ní bouchne. Na neherce jsou ty emotivní scény zahrány parádně. Aby ho zachránila, jeho kosti se totiž v podstatě rozpadají, je ochotna udělat téměř cokoli. Spojí se tedy s manželovým kamarádem a naordinují mu velmi speciální léčbu. Léčbu, kterou hodně vytočí mrtvé.

Není to dokonalé, ale snaha byla.

Neskutečně mě překvapilo a vlastně i ohromilo, čeho jsou herci schopní. Kromě toho, že zde dívky nemají problém se obnažovat – tak ani jedna se nemá za co stydět – manželova nemoc má docela drsné projevy, hlavně díky léčbě. To, co zde Rich George předvádí, je až neskutečné. Co mu leze z úst je opravdu odporné, a vy víte, že to v té puse měl. Velmi intenzívní a velmi hnusné. Moje averze k červům získala naprosto nové rozměry. Film však nezklame ani po stránce trikové, kdy jsou to sice triky jednoduché, ale zato velmi funkční. Tohle je přesně to, co je v amatérském filmu navíc.

A to jste ještě neviděli detaily...

„Bone Sickness“ je přesně takový amatérský splatter, jaký si představujete. Má až překvapivě dobrý příběh, ale hlavně je to opravdu hnusné. Jsou zde scény, které se vám dokážou vrýt do mozku, scény, které jinde neuvidíte, protože je to už moc. Tedy pokud se bavíme o americké produkci. Gore je na skvělé úrovni, a i když zde chyby samozřejmě jsou, nic to nemění na to, že tohle je prostě film, který je přes svůj rozpočet až překvapivě dobrý. Pokud máte rádi hnus a bizarnosti.

 

Hodnocení: 80 %

Hororové filmy (zombie, gore, hnus)


Přidat komentář