Carnival of Blood (1970)

45%
K věštkyni raději nechoďte. Vůbec nechoďte na tuhle pouť.

Carnival of Blood

USA, 1970, 87 minut

 

Režie: Leonard Kirtman

Scénář: Leonard Kirtman

Hrají:

Earle Edgerton (Tom)

Judith Resnick (Laura)

Martin Barolsky (Dan)

Kaly Mills (Věštkyně)

 

Když jsem začal snímek „Carnival of Blood“ sledovat, říkal jsem si, jestli jsem si náhodou omylem nepustil nějaký film od Herschella Gordona Lewise, protože přesně tak snímek působil. Trashový kousek, který si moc nehraje na kvalitu, ale chce zapůsobit jednoduchým příběhem a bizarnostmi, které eskalují v násilné akce, jako v tomto případě vraždění nejen mladých dívek.

 Karnevaly jsou děsivé samy o sobě.

Jsme v jednom lunaparku, nebo na pouti, či jak tomu chcete říkat, a sledujeme různé lidi, jak mají namířeno na různé atrakce, ale hlavně nás zajímá věštkyně a pak také chlápek u stěny, na níž jsou zavěšené balónky, které musejí návštěvníci propíchnout šipkou, aby mohli získat nějakou cenu. Na první pohled to vypadá, že o nic moc nepůjde, prostě jen důvěřivci, kteří se nechají okrást.

 Věštkyně nikomu nevěští nic dobrého.

Jenže lidé jsou celkem protivná sebranka, a tak dochází k tomu, že se s věštkyní hádají, urážejí ji, anebo urážejí ještě další, chtějí si vydělat na jejich hrabivosti, apod. A tak se moc není čemu divit, že nakonec dojde k tomu, že se začnou objevovat mrtvoly. Navíc to nejsou obyčejné mrtvoly, ale jsou to právě návštěvníci z lunaparku, kdo umírají zlou a technicky špatně provedenou smrtí.

 Burt Young v první roli.

Ve filmu nejde o to, aby po vrahovi někdo pátral, ale jde o to, aby postavy umíraly, a to většinou tak, abyste si mohli domýšlet, že je to skutečně hnusná smrt. Ale právě triková stránka je velkou slabinou filmu a docela mu ubližuje. Ano, uvidíme zde nějaká střeva, ale všechno je to takové nerealistické, jednoduše v duchu Herschella Gordona Lewise a jeho způsobu natáčení.

 Také jdou zjistit svůj osud.

Jedinou známou tváří ve filmu je Burt Young, který vám bude povědomý z filmů boxerské série „Rocky“. Neukazuje se, že by byl skvělým hercem, ale hloupou roli, kterou dostal, zvládnul docela dobře. Snímek „Carnival of Blood“ je levným slasherem a je to na něm vidět, ale právě tahle jeho brakovost z něj dělá něco, co se dá snést, pokud máte na podobné filmy žaludek.

 

Hodnocení: 45 %

Hororové filmy (béčka, vrazi)


Přidat komentář