Cesta: Pod padajícím nebem

Stránky Necronomicon bych chtěl využít k prezentaci svého příběhu na pokračování, který dávám na internetu volně ke stažení. První příběh se uzavřel, tak si myslím, že je vhodné se k němu vrátit.

 

Cesta: Pod padajícím nebem

 

Nebudu tvrdit, že „Cesta“ je moje životní dílo, takhle brzy by to člověk ještě neměl říkat, ale myslím si, že to bude jedno z toho nejdůležitějšího, co jsem kdy napsal. Nebo alespoň nejdelšího. Ten příběh mám vymyšlený na několik desítek stránek dopředu, teď jde jen o to, abych ho napsal. Zatím je napsáno zhruba 12 kapitol, což představuje jeden kompletní šestidílný příběh „Pod padajícím nebem“ a zatím ještě nedopsaný druhý příběh „Jedné noci v jednom místě“. Tenhle bude mít více jak šest dílů, tak teprve uvidíme, jak dlouhý vlastně bude.

Teď něco k „Cestě“ jako takové a k jejímu systému. Nejedná se o nic komplikovaného. Každou první středu v měsíci na mých stránkách vychází jeden díl „Cesty“, který rozvíjí příběh několika postav. Zatím to jsou postavy tyto: Manažer, Zpěvačka, Blondýna a Řidič. Postavy přibývají. Už v rámci příběhu „Jedné noci v jednom místě“ jsou zde nové, které přinášejí do děje své vlastní prvky. Jednotlivé kapitoly jsou zveřejňovány zdarma a zdarma jsou ke stažení. Z toho důvodu doufám, že s příběhem podle toho budete zacházet. Chci, aby byl prezentován výhradně na mých stránkách. Pokud byste ho chtěli dát ke stažení na své stránky, napište mi.

Cesta je publikována v jednotlivých dílech, ale vždy několik dílů tvoří celistvý příběh. „Pod padajícím nebem“ je tedy příběh první a shrnul bych ho takto: Manažer, Zpěvačka, Blondýna a jejich Řidič se společně vydali na Cestu v Cadillacu DeVille (světle modrá barva, rok výroby 1966). Hned první den jejich výjezdu je čekala velká zkouška. Došlo k neskutečné události. Na nebi se objevily milióny ptáků. Temná nebeská vlna zaplavila celý svět a zdálo se, že Cesta naší čtveřice brzy skončí, že budou pohlceni opeřenou masou. Jejich vůz však vydržel první nátlak a z nezáviděníhodné situace se dostali díky Neznámému. Pokračovali v Cestě dál, ale ani tentokrát jim štěstí nepřálo. Díky Řidičově nepozornosti srazili srnu s tváří Mahátmy Gándhího. Bylo na čase, aby rozbili tábor a trochu se navečeřeli, seznámili se. Některé jsme poznali lépe, ale mnohá tajemství zůstala skryta. Noc však prořízl Řidičův řev. Nebylo to to nejhorší, co na ně čekalo. Z temnoty se vyloupla jedna hyena s maskou na obličeji a hned za ní další. Jejich úmysly nebyly laskavé, ale Manažer protentokrát souboj vyhrál. Hyeny je nechaly odjet, ale rozhodně se se čtveřicí nesetkaly naposledy. Cestující zatím nocí míří ke svému dalšímu cíli. Benzínové pumpě.

„Cesta“ je příběh, který se dá žánrově poměrně těžko charakterizovat. Je to vlastně poměrně realistický příběh, který má však abstraktní prvky. Chci vytvořit příběh, kde půjde hlavně o lidské vztahy, o to, jak minulost ovlivňuje lidské životy, jak sami lidé mohou své životy ničit. Přesto je ale důležité i to, kde se příběh odehrává, protože to je svět, kde se dá očekávat skutečně cokoli. Komu bych tak příběh sám doporučil? Pravděpodobně těm, co nechtějí uzavřený příběh, ale rádi se nechají postupně okouzlovat světem, který má vlastní pravidla, který se liší od toho našeho, ale přesto je mu velmi podobný. Lidský život zde plyne stejně. Stejně krásně i stejně ošklivě.

 

Všech šest dílů příběhu „Cesta: Pod padajícím nebem“ můžete stáhnout na následujících adresách:

První díl: http://www.martinstefko.cz/wp-content/uploads/2012/08/cesta-001.pdf

Druhý díl: http://www.martinstefko.cz/wp-content/uploads/2012/10/cesta-002.pdf

Třetí díl: http://www.martinstefko.cz/wp-content/uploads/2012/11/cesta-003.pdf

Čtvrtý díl: http://www.martinstefko.cz/wp-content/uploads/2012/12/cesta-004.pdf

Pátý díl: http://www.martinstefko.cz/wp-content/uploads/2013/01/Cesta-005-public.pdf

Šestý díl: http://www.martinstefko.cz/wp-content/uploads/2013/02/cesta-006.pdf

Hororová tvorba


Přidat komentář