Ďábel přichází (2003)

20%
Ďábel přichází, ale ve snímku vlastně žádný není.

Ďábel přichází

Midnight Mass

USA, 2003, 98 minut

 

Režie: Tony Mandile

Scénář: Tony Mandile a F. Paul Wilson

Hrají:

Julia Cornish (Raven)

Elizabeth Vance (Dakota)

Mariana Matthews ('Mickey' Edwards)

Pamela Karp (Gwen Waters)

 

Super, další upírský film! Anebo vlastně ne, na tom toho moc super není, protože upírských filmů je hodně a poslední dobou jich není mnoho, které by stály za něco. Ale tady se vracíme v čase do roku 2003. Třeba tenkrát ještě uměli točit upírské filmy. Snímek „Ďábel přichází“, což je další český distributorský úlet, protože o ďábla prostě nejde, bohužel není důkazem toho, že by upírské filmy, jež nejsou tak známé, stály za něco.

 Jsou to upíři?

V úvodu máme takovou celkem rychlou, ale ne až tak špatnou sekvenci. Po světě se šíří nějaký virus a lidi zaplavuje panika. Problém začíná být ve chvíli, kdy na světlo vystupuje skutečná pravda o viru. Nejedná se totiž o virus, ale o to, že vládu nad planetou přebírají upíři. Tohle je úvod, z kterého je možné něco vytěžit, protože takový film se může posunout v podstatě kamkoli.

 Fakt děsivej upír...

Jenže jak je ten potenciál jednou moc široký, je jasné, že si tvůrci zvolí nějakou hodně jednoduchou variantu, aby s tím neměli moc práce, aby příběh nebyl zbytečně moc komplikovaný, protože sami nejsou schopni s pořádnou zápletkou přijít. A tak se vlastně celou dobu hraje jenom na to, že ve tmě je to nebezpečné, za světla nastává chvíle oddychu. Na první pohled nudný upírský survival. A na druhý pohled taky.

 Jo, byli to upíři.

Muž a žena se snaží přežít ve světě upírů, scénář se snaží být lehce zamotaný, ale nic výtečného z toho nevyleze. Prostě jen survival, kde jsou špatní záporáci ze strany upírů, a co si budeme povídat, oni ani ti kladní hrdinové nejsou nic extra. Prostě jen levně natočené béčko, kde nebudete moct nikomu fandit, protože za to nikdo nestojí. Ani trocha těch krvavých scén to moc nezachraňuje.

 Rituály nesmí chybět.

Snímek „Ďábel přichází“ není vyloženě příšerný, že vás bude bolet se na něj koukat, ale prostě je to takové nijaké, kdy si budete říkat, proč vlastně sledovat něco, co v sobě nemá pořádný nápad, co nemá pořádný náboj. Jednoduše se jedná o film, který ve vás nic nezanechá, popravdě si myslím, že toho moc nezanechal ani v samotných tvůrcích. Ale třeba se mýlím. Divákovi ale film určitě nic nedá.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář