Evil Feed (2013)

60%
Zavítejte do restaurace, kde je hlavní pochutinou lidské maso.

Evil Feed

Kanada, 2013, 90 minut

 

Režie: Kimani Ray Smith

Scénář: Aaron Au, Kimani Ray Smith, Jana Mitsoula a Ryan Nicholson

Hrají:

Laci J Mailey (Jenna)

Terry Chen (Steven)

Alain Chanoine (Tyrone)

Alyson Bath (Yuki)

 

Kanibalské horory jsou v poslední době celkem oblíbené, anebo jsem měl jen to štěstí, že jsem jich viděl více najednou. Jedná se hlavně o styl filmů, kde jde o to, že je vytvořena nějaká speciální komunita anebo rovnou restaurace, kam si mohou lidé zajít na speciality, které většinou nikde jinde opravdu nedostanou. „Evil Feed“ je snímek, který přesně tohle přejímá a s jednou takovou vybranou restaurací nás seznamuje.

 Takhle se to teď nosí.

Hned úvod filmu „Evil Feed“ nás nenechá na pochybách, o co půjde, protože za zvuků poměrně příjemné písně je nám prezentováno, jak vypadá takový provoz v restauraci, kde dostanete jako specialitu lidské maso a jako skutečná lahůdka je zde podávána rolka z penisu. Teď se možná zamýšlíte nad tím, jestli se jedná o vážný anebo spíše komicky laděný film. Druhá varianta je pravdivá a vám se dostane spíše toho humoru, i když vám nemusí vždy sednout.

 Nový druh šampaňského?

Restauraci vlastní starý Číňan, kterého si ale moc neužijeme, protože jeho potomek vezme firmu do svých vlastních rukou, navíc způsobem, který se k jejich restauraci docela hodí. To vede k tomu, že se posouváme v čase dopředu a seznamujeme se se skupinkou mladých, která se dostane do kontaktu s restaurací a musí doslova bojovat o to, aby se dostala ven. Pravda, nejde jim ale o to, aby se zde najedli, ale o to, aby porazili ty, co je zajali a mají je v klecích jako atrakci.

 Vypadá jako dobrý magor.

O nějaké hororové atmosféře se nedá příliš mluvit, ale co rozhodně okouzlí, to jsou krvavé triky. Nejsou nutně realistické – viz useknutý penis – ale na druhou stranu je to v souladu s tím, jak se snímek celou dobu profiluje. To znamená, že se prezentuje jako něco, co je moderní a co chce moderně vypadat. Je to docela cool, vizuálně je to pro diváka pěkné, a tak ani nebylo potřeba skutečně hororových momentů. Vlastně by se sem ani pořádně nehodily. Tvůrcům šlo hlavně o to, aby to bylo vhodně nabušené a místy celkem adrenalinové.

 Kdo tady sakra vytíral?!

„Evil Feed“ není pěkným filmem, ale ve své lehké zvrácenosti je celkem zábavný a jsou zde scény, které vás opravdu mohou pobavit. Je jen na vás, jestli vám filmy s vnitřnostmi, usekanými údy a spoustou krve dokáží zaujmout. Nejedná se o výjimečný snímek, ale přesto je to něco, na co se dá dívat, něco, co má příběh, který vás někam zavede a který má i docela spád, aby to bylo po celou dobu snesitelné.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (gore, béčka, mučení, komedie)


Přidat komentář