From the Dead (2019)

10%
Zase jeden z těch filmů, které když v životě neuvidíte, o nic nepřijdete.

From the Dead

USA, 2019, 80 minut

 

Režie: Ryan Schafer, Hebron Simckes-Joffe

Scénář: Victor A. Martinez a Ryan Schafer

Hrají:

J. C. Currais

Albert Dominguez

James Duval

Arlan Godthaab

 

Jasně, že jsem trochu zpozorněl, když jsem uviděl název, kterýž evokuje, že by se mohlo jednat o horor se zombie prvky. No dobře, já myslel, že to bude rovnou horor se zombie, něco prostě drsného, se skvělými maskami, ale snímek „From the Dead“ je opravdu jen o tom, že tu něco vstalo z mrtvých. A o dobrých maskách se nedá mluvit vůbec, jen o nějakém tom mejkapu.

Masáž, nebo mu zlomí vaz?

Snímek „From the Dead“ by se místo zombie hororu dal označit jako vztahové drama s kriminální zápletkou, která se dostane až trochu do fantastické roviny, kterou je možné vysvětlit magií. Tedy takovou tou temnější verzí, možná by rovnou bylo možné ji označit za nekromancii. Protože o tohle přesně jde, v jednom příběhu, kde to ženáč zkouší na striptérku a manželka mu na to přijde.

Asi někdo umřel.

A tak to bylo. Chlap nebyl zrovna věrný své ženě, nebo měl minimálně nějaká blízká setkání s jednou striptérkou. Jeho manželce se to moc nelíbilo, až to zašlo tak daleko, že ho prostě zabila. Jasně, tohle není něco, čím by se chtěl člověk chlubit, a tak ho prostě nechala sedět na gauči a jen ho zakryla dekou, asi aby to nebylo tak nápadné, že má doma mrtvolu. Kamarádi se aspoň zasmějí.

Pěkný dekolt.

Jenže to nebylo dostatečné řešení. A když se k ní dostane možnost, že by mohla mrtvého manžela oživit, hned toho využije. Co na tom, že je za tím nějaká aztécká magie? Co by se asi mohlo posrat? Manžílek se podle všeho vrací jako nemrtvola, která sice umí mluvit, ale už jí nejde o kamarádské vztahy, chtěla by zabíjet. A činí tak nudně, unyle, bez nápadu a bez jakéhokoli drivu.

Snad nepálí knihy...

Americký snímek „From the Dead“ je neuvěřitelná nuda, kdy jsem skutečně měl problém uvěřit tomu, že tohle někdo myslel vážně. Jsou zde rádoby sexy scény, něco, co mohlo alespoň trochu diváka vytrhnout, když se mu klimbaly oči nebo už usnul, ale nakonec se ukáže, že ani v nich film neobstojí a prostě se znovu shodí a vás přiměje pokračovat ve spánku.

 

Hodnocení: 10 %

 

Hororové filmy (zombie)


Přidat komentář