Ghosthunters (2016)

30%
Další lovci duchů, kteří uloví trochu víc, než chtěli.

Ghosthunters

USA, 2016, 90 minut

 

Režie: Pearry Reginald Teo

Scénář: Pearry Reginald Teo

Hrají:

Francesca Santoro (Amy)

Stephen Manley (Henry)

David O'Donnell (Neal)

London Li Grace (Martha)

 

Pokud máte rádi paranormální vyšetřovatele toho moderního ražení, kdy chtějí sdílet různé věci na internetu, mají vlastní pořady, i když je to všechno jenom hoax, prostě bouda na lidi, tak se vám snímek „Ghosthunters“ může líbit. Je to přesně to, co si představíte pod paranormální reality show. Jedinou pozitivní skutečností okolo „Ghosthunters“ je fakt, že nejsou točeni na ruční kameru.

Cos to říkal?

Henry (Stephen Manley) není zrovna člověkem štěstěny. Je sice lovcem duchů, ale větší hrůza na něj přichází z reálného světa. Jeho dcera a manželka totiž byly zabity nějakým šílencem. A on se s touhle skutečností musí nějak vyrovnat. Vzhledem k tomu, že je to lovec duchů, vyrovná se s tím po svém. Prostě se rozhodne, že nechá manželku a dceru v klidu spočinout alespoň po smrti.

I duchům teče krev?

To znamená, že se vydá na místo, kde k brutálním vraždám došlo, aby našel duchy své zemřelé rodiny a dal jim konečně klid. Aby v tom nebyl sám, tak přizve další podobně paranormálně postižené osoby, čímž má jistotu, že skutečně jeho blízcí dojdou klidu. Anebo alespoň zjistí, že v domě je toho trochu víc, než jen manželka a dcera, jež chtějí pomoc na druhý břeh.

Ty brýle jsou dobré.

Paranormální vyšetřovatelé hledají přítomnost duchů a chtějí si pro sebe chytit nějakou tu ektoplazmu, pokud to bude možné. Jsou zde takové klasické strašidelné scény, nic extra, i když ke konci už to začíná být přece jen celkem vyhrocené a skoro to má i nějakou atmosféru. Pak už to ale pomalu končí a vy máte pocit, že jste právě absolvovali jen další duchařský film, který ničím nevynikal.

Tahle maska, která se používala v době moru, je prostě děsivá!

Americký duchařský horor „Ghosthunters“ se vyloženě nesnaží o to, aby se nějak překonával, není zbytečně gory, spíše jde o to, aby zde byli celkem dobře zachyceni duchové, což se i docela daří. Bohužel v dalších ohledech toho snímek nemá moc co nabídnout a jede si ve vyježděných kolejích, a to v podstatě i dějově, i když byste na začátku tušili, že by to mohlo být celkem vyhrocené. Vlastně není.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář