Ghosts of Darkness (2017)

30%
Dva vyšetřovatelé musejí spojit síly proti tajemné paranormální aktivitě.

Ghosts of Darkness

Velká Británie, 2017, 82 minut

 

Režie: David Ryan Keith

Scénář: David Ryan Keith

Hrají:

Michael Koltes (Jack Donavan)

Paul Flannery (Jonathan Blazer)

Steve Weston (Tajemný muž)

Lisa Livingstone (Rebecca Donavan)

 

Paranormální vyšetřovatelé? Ale jo, tohle je přece trend, který lidi podle všeho baví, protože v hororu se za poslední roky objevují docela často. Je spousta toho, co směřuje spíše k dopadu, ale pak jsou zde i snímky jako „V zajetí démonů“, které žánr skoro povýšily na něco skutečně pořádného. „Ghosts of Darkness“ se vedle tohoto snímku a jeho pokračování bohužel nestaví.

 Docela děsivé.

V hlavní roli máme dva paranormální vyšetřovatele, kteří se náhodou sejdou na jednom případu. Jejich úkol je celkem jednoduchý, jak už to tak bývá. Mají pár nocí zvládnout v domě, kde by měl kdysi být nějaký duch a je docela možné, že se zde pořád vyskytuje. Je pouze na nich, jestli zde něco dokážou odhalit, případně zjistit, co se v domě vyskytuje. Tři noci jsou dost času.

 Budou z nich kámoši?

Oba dva vyšetřovatelé jsou samotáři, každá pracuje vždy sám. Navíc jsou to dvě osobnosti, které se moc nesnesou. Přesto jsou oba najati k tomu, aby strávili tři noci v tajemném domě společně. Je vidět, že tady tvůrci hrají na to, že zde bude i konflikt mezi postavami, což skutečně je, ale po začátku se jejich soupeření omrzí, stejně je jasné, že budou muset spolupracovat.

 Zajímavá dívka.

V domě je totiž něco co není jen tak neškodný Casper, s čímž se ale dalo celkem počítat. Tohle bude duch, který je pěkně zlá a nejspíš i pořádně krvelačný. Oba vyšetřovatelé se o tom mají přesvědčit na vlastní kůži. A je to zkušenost skutečně nemilá, takže budete už jen čekat, jestli to dopadne podle očekávání, anebo to v sobě bude mít něco víc. Sázejte spíše na první variantu.

 Nemá něco s obličejem?

Snímek „Ghosts of Darkness“ v sobě má docela dobré momenty, není jich mnoho, nejsou vyloženě skvělé, ale jsou docela dobré a je vidět že zde i byla snaha vystrašit anebo alespoň zhnusit. Sem tam se to povedlo, ale pomalé plynutí filmu nebylo dobře zvolené tempo, je to spíše unavující a dva paranormální vyšetřovatelé začnou být po nějaké době celkem unavující a budete doufat, že jejich trápení rychle skončí.

 

Hodnocení: 30 %

Vaše komentáře

ANONYM
Nesmírně důležitá je zjistit o trvalé bydliště. Hodnota je třeba makat na Tebe a pohodu. Ji4ina tak aby zaujala mě ujistil že se pozeptáš.
ANONYM 01.02.2024 08:18:32 Reagovat Přidat nový komentář
Hororové filmy (duchové)


Číst komentáře