Harbinger Down (2015)

50%
"Věc" se vrací, jen v trochu jiném filmu.

Harbinger Down

USA, 2015, 82 minut

 

Režie: Alec Gillis

Scénář: Alec Gillis

Hrají:

Lance Henriksen (Graff)

Camille Balsamo (Sadie)

Matt Winston (Stephen)

Reid Collums (Bowman)

 

Za snahu jsem se nakonec rozhodl pro průměr, ale myslím, že spousta lidí, která podpořila film na Kickstarteru, z něj bude zklamaná. Na stránkách https://www.kickstarter.com/projects/1117671683/harbinger-down-a-practical-creature-fx-film se podařilo vybrat docela dost peněz, a tak snímek mohl vzniknout, a to včetně toho, že obsahuje klasické triky, nic digitálního, nebo alespoň takový byl původní záměr a marketing autorů.

 Co vidíš?

O tom, jestli obsahuje skutečně jen klasické triky, tedy masky a animatroniku, by se asi dalo docela polemizovat, ale nejsem tu přímo od toho, abych rozebíral každou scénu, každý záběr. Nechám i na vás, abyste i udělali vlastní obrázek. Ale je fakt, že pokud by to skutečně všechno bylo dělané rukama, ne pixely, tak odvedli tvůrci velmi dobrou práci. Vypadá to prostě dobře.

 Šéfe, tohle ze mě zrovna vyrazilo!

I kdybychom ale přidali tvůrcům maximální kredit za to, že se jim povedlo vytvořit nádherné triky, tak je to v podstatě to jediné, co zde lze ocenit. Snímek „Harbinger Down“ je v podstatě jen variací na snímek Věc, který ale z hlediska triků nadchnul ještě mnohem více a byl ještě o něco drsnější a hnusnější. Nemluvě o tom, že ta paranoia na diváka doslova prýštila. To se ve snímku „Harbinger Down“ nepodařilo.

 Když potřebujete upustit páru, vyrostou z vás speciální komínky.

Příběh filmu je jeden z velkých problémů, které zde jsou. Loď, která loví kraby, najde něco podivného, něco ještě z dob Studené války. Mrtvola ruského astronauta ale není jen obyčejnou mrtvolou, má toho v sobě mnohem víc, než by se očekávalo. Ve hře jsou experimenty, něco velmi nebezpečného a malý prostor na lodi, kde se nedá skrýt. V tomhle ohledu prostě nemá snímek čím ohromit.

 Jakoby tam něco bylo.

Lance Henriksen si odvádí svou, podobně jako ostatní herci, ale nejsou to ani oni, kdo vás dokáže nadchnout. V konečném důsledku jsou to skutečně jenom ty triky, které se povedly, ale bohužel na to ostatní se trochu nakašlalo. „Harbinger Down“ je béčko, je to obyčejné béčko, které se honosí dobrou trikovou stránkou, ale jinak ničím. Alespoň na ten průměr to za mě dosáhlo. Víc ale bohužel.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (příšery, survival)


Přidat komentář