Hayride (2012)

25%
Na valníku se senem se o Halloweenu raději vozit nenechte.

Hayride

USA, 2012, 93 minut

 

Režie: Terron R. Parsons

Scénář: Terron R. Parsons

Hrají:

Richard Tyson (Morgan)

Sherri Eakin (Amanda)

Jeremy Ivy (Steven)

Jeremy Sande (Corey)

 

Když vás hned v první filmové sekvenci trkne, že pro efekt do ní přidali déšť, který je očividně digitální, asi si to spojíte s tím, že tady nebude něco v pořádku. On by ten déšť ani tolik nevadil, kdyby byl nasnímán normálně, ale je pravda, že to tolik nevynikne. Pořád si ale myslím, že je možné použít hadice nebo něco podobného a stříkat před kameru skutečnou vodu. Ale budiž. Jenže ono vás ani v následujících minutách nečeká nic, co by skutečně stálo za to vidět.

 Horor, jo? To je nějaká sranda, ne?

„Hayride“ je slasher. Navíc je to slasher hodně špatný. Na začátku je vám představena určitá legenda a v některých momentech je to podáno celkem vtipně s tím, že si film střílí z žánru samotného. Jenže problém je v tom, že v dění, které následuje, nepředvede nic navíc, jakákoli ironie zmizí a vy sledujete přesně ten blbý slasher, z kterého si postavy dělají na začátku srandu. Navíc ani ten zabiják mi nepřišel nijak originální.

 Strýček je zábavný chlapík...

Hayride je jízda na valníku, kde se sedí na senu. Je to spojeno mimo jiné i s Halloweenem, což je samozřejmě prvek, který je potřeba využít i v tomto filmu. Skupina mladých, je jedno, jaké jsou jejich vztahy, protože tu buď nejsou, nebo jsou děsivě stereotypní, se na takovou jednu noční jízdu chce vydat. Bude u toho zabiják, krev, prostě pěkné hrůzostrašné divadlo. Jenže ono se to samozřejmě zvrtne.

 Pánové všechno vyšetří.

Ti, co přežili první útok, se musejí starat o svůj život jako ještě nikdy. Jde po nich totiž vrah, kterému se říká Pitchfork, tedy v překladu vidle. Jaký nástroj k zabíjení asi používá, že? Vrah samotný je ale celkem nudný, prostě jen týpek s hlavou v pytli a vidlemi v ruce. Je děsivý, samozřejmě, ale tu děsivost si budete muset trochu domýšlet, protože film vám v tomhle ohledu nic ani trochu neulehčí.

 Nevypadá rychle, ale stejně všechny dostane.

„Hayride“ je klasický špatný slasher, kterých se v dnešní době pořád ještě točí dost. V tomhle případě je vidět, že mnoho peněz nebylo, což by samo o sobě ani tak nevadilo, ale ono se na to prostě dobře nekouká. Ty postavy nejsou dobré, nejsou dobře zahrané, je to prostě jen snaha budovat další legendu, ale měl jsem z toho pocit, že to je kvalitativně horší než starší česká „Hra na vraha“.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (slasher, béčka)


Přidat komentář