Horror and Hamsters (2018)

40%
Tohle je tak blbé, až by se vám to mohlo líbit.

Horror and Hamsters

Velká Británie, 2018, 82 minut

 

Režie: April Campbell a Randy Smith

Scénář: April Campbell a Randy Smith

Hrají:

Ray Besharah

Victoria Luloff

Stephanie Moran

 

„Horor a křečci“? Co má tohle společného? Na první pohled vůbec nic. A na druhý pohled? Také vůbec nic. Tohle prostě má být vtip celého filmu, že se zde má spojit něco, co vlastně moc spojit nelze. Tedy ne způsobem, s nímž tvůrci přišli. Chtěli totiž primárně natočit komedii, která v sobě má trochu hororových prvků, ale moc jich není. On ani ten humor nesedne každému.

Vlkodlaci, nebo tak něco.

Britský snímek „Horror and Hamsters“ hodně sází na humor, který je trapný, což moc super není, ale ve druhé řadě sází i na humor, který je v podstatě absurdní, a to už tak málo není, z toho už jde něco vytěžit. Absurdita se pak projevuje v tom, jak je film natočen, co zde najdeme a jak j to provázáno. Ano, je to spojeno hlavně s těmi křečky, ti to mu dávají tu absurdní korunu.

Nechybí ani klauni.

Už na začátku se nám představuje žena, která chce prezentovat hororovou antologii. Ale její bratr si u matky vytrucuje, aby ve filmu nebyly jen hororové povídky, ale byly tam také krátké filmy s křečky. Proč? No vlastně jen proto, že to jde. A to je celé. Jeden blbý nápad a natočí e kolem toho celý jeden film. Nebo se alespoň poskládají krátké filmy do jedné antologie.

A možná se bud i střílet.

Ne, nečekejte, že zde najdete něco skutečně dobrého, něco, co vám vyrazí dech. A nedej bože, nečekejte zde něco, co by vás mohlo vystrašit. Takové ambice snímek skutečně nemá, a to nejen proto, že je levný, ale ani si to nedal do vínku. Autoři chtěli bavit, nejspíš hlavně sebe, a tak natočili – špatně – několik klasických hororových příběhů, takže nechybí vraždění, nechybí vlkodlaci a divné postavičky.

Křečci samozřejmě nechybí!

Snímek „Horror and Hamsters“ je snímek, který je jednoduše zajímavý jen tím, jak je zvláštní, jak je svůj, jak je prostě divný. Nic víc nemá cenu v něm hledat, toho hororového je skutečně poskrovnu a příliš vás to nenadchne. Pokud ale chcete něco bizarního, je film „Horror and Hamsters“ přesně tím, co chcete vidět. Je to hodně dlouhé, ale je to tak specifické, že to může zaujmout.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (příšery, béčka, zvířata, komedie)


Přidat komentář