Hunters (2016)

10%
Nemůžu si pomoct, ale tohle prvoplánové násilí na mě nezapůsobilo.

Hunters

USA, 2016, 95 minut

 

Režie: Adam Ahlbrandt

Scénář: Adam Ahlbrandt

Hrají:

Linnea Quigley (Susan)

J. D. Brown (James)

Adam Ahlbrandt (Dennis)

Kacie Marie (Samatha)

 

Adam Ahlbrandt rozhodně není autor, kterého bych osobně vyhledával, vlastně je to první film, který jsem od něj viděl. Nevím, jak moc reprezentuje tvorbu tohoto autora, ale nemůžu si pomoct, já jsem sledoval hodinu a půl dlouhý film, který mi přišel skoro nekonečný… Už jsem si přál, aby to skončilo. Ne proto, že to je tak hnusné, až vás to odrovná, ale prostě proto, že to byla nuda.

Pořádné kolíky se tu používají dost.

Snímek „Hunters“ je v podstatě jenom sled scének, které jsou natočeny na amatérskou kameru. Samozřejmě proto, aby to mělo ten správný efekt syrovosti. Ale jo, proč ne, ten se dostavil. Jenže to samo o sobě není nic nového. Adam Ahlbrandt pak hraje především na to, že to, co sledujeme, je místy hodně brutální. A to skutečně je. Jenže to bohužel není vůbec nic jiného.

Oslava to nebude...

Pokud se chcete snímek „Hunters“ podívat, tak se prostě připravte na to, že to bude hnusné, bude to brutální a bude to samoúčelné. Tady opravdu nejde o nic jiného, než aby se na sebe vršily takové scény, které budou možná trochu šokující, možná trochu překvapující, ale možná také prostě jen na jedno brdo. Ale jasně, pokud jste nikdy nic podobného neviděli, může vás to dostat.

Bude to hodně temný výlet.

Adam Ahlbrandt hraje s celkem jasnými kartami. Má skupinku magorů, kteří si natáčejí, jak ostatní mučí. Prostě rádoby snuff. Už tohle snímek hodně vyhraňuje, ale jasně, proč ne. Jenže to, co se odehrává, je tak nějak uondané. Když už se objeví nápad – a že zde nápady jsou – je tu kamera, která to zazdí, protože nic moc není vidět, jsou tam stíny, je to špatně nasvícené. Z hlediska technického to pak není až tak náročné.

Ale má to fajn plakát.

Já jsem se u snímku „Hunters“ prostě nudil. Přišlo mi to nesmírně ubíjející, jako kdybych se i v další scéně díval jen na to samé, na co jsem se díval ve scéně předchozí. Jen trochu jiné postavy, jen trochu jiné násilí. Hodně krve, hodně špíny, hodně nahoty, sem tam zajímavý nápad, nijak zvlášť skvělé provedení a hlavně obraz, který tvůrcům zastře, že to je vlastně pořád hlavně amatérská zábava.

 

Hodnocení: 10 %

 

Hororové filmy (gore, mučení, hnus)


Přidat komentář