Hydra (2009)

20%
Jo, tak hydra mi v hororu nechyběla...

Hydra

Hydra

USA, 2009, 94 minut

 

Režie: Andrew Prendergast

Scénář: Peter Sullivan

Hrají:

George Stults (Tim Nolan)

Dawn Olivieri (Gwen Russell)

Michael Shamus Wiles (Kapitán Sweet)

Alex McArthur (Vincent Camden)

 

Co je snímek „Hydra“? Je to celkem jasné béčkový film? Jak bude hydra ve filmu prezentována? Jsou vlastně jen dvě možnosti, které je tedy možné kombinovat. Buď bude hydra vytvořena formou pixelů, anebo se tvůrci pokusí o masky, animatroniku, prostě klasiku. Co si zvolili tvůrci filmu „Hydra“? Vzhledem k tomu, že se jednalo o rok 2009, je odpověď celkem jasná.

Taky budete u filmu tak nerozhodně postávat...

Ano, hydra je zde prezentována jako čistá digitální potvora a podle toho také vypadá – pěkně blbě. Se špatnými triky to prostě jde do kopru od začátku. A „Hydra“ j ukázkovým příkladem. Nejen, že nám tu hnusnou potvoru ukážou rovnou na začátku, ale objevuje se až moc často. Ale co, tohle není tajemství, když jméno monstra je obsaženo vlastně už v názvu filmu. Na druhou stranu u hnusných triků je méně také více.

Hlavně se drž...

Příběh amerického filmu „Hydra“ není ničím komplikovaným. Na jednom ostrově v Egejském moři najdou hydru. Je to monstrum, které zrovna není moc přátelské, a tak vybije skupinu jedné archeoložky, tedy až na archeoložku samotnou. Pak jsou tu ještě lovci lidí, kteří stopují jednoho muže. A všichni se sejdou na tomhle ostrově. A o co jim půjde? Samozřejmě, že o život.

To je ale hlav.

Jaké jsou herecké výkony? Špatné. Proč? Protože herci neumí moc hrát a těch postav je zde zbytečně moc. Jaký je scénář? Celkem očekávaně také špatný a zbytečně roztahaný do hodiny a půl, ale to u béčkového filmu čekáte. Co zde najdete zajímavého? V konečném důsledku vlastně nic, což je docela škoda, protože u béčka, ještě takhle tragického, by se hodila alespoň nějaká ta hláška.

A ještě jednou digitální hlavy.

Americký snímek „Hydra“ je bohužel tím, co se od něj čeká. Špatnou trikovou odívanou, která vám akorát zabere čas, ale u níž je lepší dělat i něco jiného, ne se jen věnovat filmu, protože to samotné člověku nic nedá. Těch monster, o nichž je možné natočit špatný film, je bohužel moc a tvůrci jsou natolik vychytralí, že je využívají. Hydra by si rozhodně zasloužila něco lepšího.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (příšery)


Přidat komentář