Kill for Me (2013)

40%
Mít spolubydlící je fajn, ale někdy je stejně lepší si jí proklepnout ještě před tím, než si jí k sobě nastěhujete.

Kill for Me

Kanada, 2013, 95 minut

 

Režie: Michael Greenspan

Scénář: Christopher Dodd, Michael Greenspan a Christian Forte

Hrají:

Katie Cassidy (Amanda Rowe)

Tracy Spiridakos (Hayley Jones)

Donal Logue (Garret Jones)

Adam DiMarco (Mark)

 

Natalie zmizela, není úplně jasné za jakých okolností. Pro Amandu to však znamená, že má volný pokoj a může přijmout novou spolubydlící. Hayley je na první pohled poměrně příjemnou dívkou a nezdá se, že by jejich společné soužití mělo něco narušit. Jenže záhy se ukazuje, že obě dívky mají minulost, která se je snaží dohnat. Je to minulost, kde figurují muži, s nimiž se ženy chtějí vypořádat, nebo alespoň chtějí mít pokoj a cítit se alespoň trochu v bezpečí.

To mám jako zabít jí?

Amanda má přítele. Nebo abych byl přesnější, měla přítele, který se do jejího života vrací, protože ji prostě nechce nechat jen tak jít. Má s ní své plány, což se Amandě moc nelíbí. Ex je očividně šmejd a násilník. Není se tak čemu divit, že se jí Hayley snaží bránit, když je svědkyní jejich setkání. Chlapík je poměrně drsný, ale ženám se podaří ho odehnat. Jenže on se vrátí a tentokrát chce být ještě horší. Hayley však udělá něco, co by udělala skutečně asi jen ta nejlepší kamarádka. Bývalého Amandina přítele zabije.

Bolí to ale já se umím tvářit drsně.

Jednoznačně zásadní zvrat v příběhu, dalo by se říct, ale ten skutečně stěžejní přichází o chvíli později. Amanda je vděčná, jenže Hayley by se docela hodila za tento dobrý skutek protislužbička. Její otec není zrovna dobrý člověk. V podstatě donutil Hayleynu matku k sebevraždě, navíc, jakmile se napil, tak z něj byl pořádný rapl. Hayley tak nechce nic většího než to, aby Amanda jejího otce zabila.

Já se zase umím divně usmívat.

Do této chvíle je to vcelku zajímavý film, který by se mohl vyvinout v něco víc. Možná je to dáno i tím, že je to kanadský horor. Napětí je zde dobré, budete čekat, co se bude dít, jak vlastně bude Amanda jednat, co opravdu udělá. Zabije toho člověka? Nebo nikoli? Má k tomu jednoznačně negativní postoj, ale Hayley umí být docela přesvědčivá. Její pojetí „něco za něco“ je skutečně drsné.

Tak to dáme dohromady a bude nám hezky.

Dokud nedojde na rozuzlení, je snímek pořád ještě minimálně průměrný, i když vztah mezi aktérkami je skutečně podivný a jejich motivace spíše nepochopitelné. Dvojnásobně to platí po závěru, kde nám rozhodně není všechno vysvětleno, ale jsme spíše nastrčeni do nějakého podivného zmatku. Je to škoda, protože s lepším závěrem by film dopadl lépe. Takhle je to bohužel jen průměr, který se ke konci snažil o nějakou tajemnější zápletku a překvapivější rozuzlení, ale v tomhle případě to bylo na úkor příběhu.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (béčka, mučení, vrazi)


Přidat komentář