Krvavá hostina (2005)

70%
Pro mě rozhodně překvapivě dobrý snímek.

Krvavá hostina

Feast

USA, 2005, 95 minut

 

Režie: John Gulager

Scénář: Marcus Dunstan a Patrick Melton

Hrají:

Balthazar Getty (Bozo)

Henry Rollins (Trenér)

Navi Rawat (Heroine)

Judah Friedlander (Pivař)

 

„Krvavá hostina“ je snímek, který se na první pohled tváří hodně nenápadně. Prostě film, který začíná tak nějak obyčejně, i když se chce tvářit docela cool. A ono si po chvíli uvědomíte, že to vlastně cool je. A také je to pořádně drsné a místy hodně úchylné, až jsem byl sám překvapen, co se dá všechno ještě vymyslet. Tohle se mi u filmů zase až tak často nestává.

 Tak si zakřičíme.

Začínáme v hospodě. No, a v hospodě zůstaneme. Poznáváme, hodně zrychleně, všechny postavy, které se v příběhu vyskytují, ať už jenom chvíli, anebo docela dlouho. Třeba některé vydrží až do konce. Pak už ale následuje to, o co ve skutečnosti v tomhle filmu jde. Skutečnost, že jsou postavy v hospodě něčím napadeny. Samy nevědí, co to je, a pořádně to vlastně neví ani divák. Dozvídáme se to společně.

 Pěkný ošklivák.

„Krvavá hostina“ je vlastně celkem klasický monster slasher/survival, kdy se skupina lidí, ať už je jakákoli, snaží o to, aby přežila vstříc něčemu zlému, co je po jednom vyvražďuje. Je to neskutečně silné, je to také pořádně nadržené a je jasné, že se podaří přežít jen malé skupině postav, která se toho jednoho večera sešla v hospodě, tedy ve špatný čas na špatném místě. Je jedno, kdo přežije, spíš jde o to jak.

 Taky pěkný ošklivák.

Snímek je hodně krvavý, ale takovým správným způsobem, který je na jednu stranu celkem hnusný, ale na druhou vypadá pořád docela dobře. Je to v tom, že je vyznění snímku humorné. Ano, je to hodně černý humor, ale přesto jsou zde momenty, kdy vám dojde, že je to spíše komedie a že se snímek nebere až tak vážně. A to je na něm právě to pěkné. Kdyby se bral vážně, tak to nebude ani z poloviny tak dobré.

 Dostane se k vám přes cokoli.

Výhodou filmu „Krvavá hostina“ je také skutečnost, že je to v podstatě nezastavitelná jízda. Od začátku až do konce se něco děje, někdo umírá, většinou vynalézavým způsobem, a ti, co přežili, se snaží, aby přežili ještě o něco déle. Má to skvělé tempo, což se mi na filmu líbí, je zde hodně způsobů, jak se to může ještě víc podělat, a všechny se povedou. Vtip si udrží film až do samotného konce.

 

Hodnocení: 70 %

Hororové filmy (gore, příšery, béčka, komedie)


Přidat komentář