Krvavý potok (2009)

40%
Joel Schumacher a jeho spíše podprůměrný horor.

Krvavý potok

Town Creek

USA, 2009, 90 minut

 

Režie: Joel Schumacher

Scénář: David Kajganich

Hrají:

Henry Cavill (Evan Marshall)

Dominic Purcell (Victor Alan Marshall)

Emma Booth (Liese Wollner)

Michael Fassbender (Richard Wirth)

 

Joel Schumacher, Michael Fassbender, Dominic Purcell. Pro mě je tohle spojení, které by klidně mohlo fungovat na plné obrátky. Schumacher je poměrně všestranný režisér, který zvládne skoro jakýkoli žánr a i v hororu/thrilleru natočil filmy, které stojí za to zhlédnout. Michael Fassbender je jedním z nejlepších současných herců. A Dominica mám jako béčkovou hvězdu. A to myslím v dobrém.

 Zvláštní doplněk.

Film „Krvavý potok“ začíná tím, že se díváme do minulosti, kde sledujeme Richarda Wirtha (Michael Fassbender), jak se dostává k něčemu, co by mohlo mít za následek nějaké temné věci. Ale co všechno neudělat pro to, aby se Třetí říše dočkala svého vytouženého vítězství? K tomu sice nedošlo, ale následky úvodní scény se mohou promítnout do budoucnosti, tedy v podstatě naší přítomnosti.

 Skoro klučík.

V současnosti sledujeme Evana Marshalla (Henry Cavill), který možná není nejlepším člověkem, ale snaží se. Jako kdyby mu pořád něco sedělo na zádech a on se nemohl zvednout. Až s návratem svého bratra Victora (Dominic Purcell) se konečně dokáže pořádně postavit, doslova ožije, aby se po bratrově boku postavil něčemu temnému, co se skrývá za tajemnou postavou a jakýmisi rituály.

 Fassbender ve stínu.

Joel Schumacher je celkem vyhlášený tím, že si dovede pohrát se scénou a s tím, jak vypadá. Kulisy a celkově výprava jsou pro něj důležité, což se projevilo i ve snímku „Krvavý potok“, kdy máte pocit, že některé scény byly hodně promýšleny, aby měly výsledný efekt na diváka. Nemůžu si ale pomoct, právě tahle promyšlenost některý scén z hlediska estetického je v podstatě to jediné, co mě skutečně zaujalo.

 Teď mu to udělá zezadu.

Snímek „Krvavý potok“ pracuje s nacisty a jejich experimenty, což je téma, které mě osobně zajímá a baví mě ho sledovat. V případě snímku „Krvavý potok“ se tohle nestalo. Joel Schumacher se rozhodl, že scénář v tomhle případě není tak důležitý, a raději se zaměřil na to, jak budou jednotlivé scény vypadat. Některé vypadají skutečně dobře, ale nemůžu si pomoct, to je tak nějak všechno.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (příšery, vrazi)


Přidat komentář