La morte non ha sesso (1968)

50%
Co udělá vyšetřovatel, když zjistí, že ho jeho žena nejspíš podvádí?

La morte non ha sesso

Itálie, Západní Německo, 1968, 95 minut

 

Režie: Massimo Dallamano

Scénář: Giuseppe Belli, Vittoriano Petrilli, Massimo Dallamano, Audrey Nohra a Peter Kintzel

Hrají:

John Mills (Franz Bulon)

Luciana Paluzzi (Lisa)

Robert Hoffmann (Max Lindt)

Renate Kasché (Marianne)

 

Massimo Dallamano byl kameramanem, který natáčel hlavně v 50. a 60. letech, aby se následně pro 70. léta stal scenáristou a režisérem. A právě snímek „La morte non ha sesso“, který je v mezinárodní distribuci uváděn jako „A Black Veil for Lisa“ se stal jeho režisérským debutem. Nenatočil špatný film, jen se dalo vzhledem k jeho kameramanským zkušenostem – dělal i pro Leoneho – čekat vizuálně něco lepšího.

Kdo je vrah?

Massimo Dallamano se ale chopil jen scénáře a režie, kameru nechal na jiných, konkrétně kameramanem pro film „La morte non ha sesso“ byl Angelo Lotti, který odvedl celkem standardní práci a natočil něco, za co by se televizní kriminálky nemusely stydět. I když Dallamano nenapsal vyloženě špatný scénář, nepodařilo se z něj vytěžit dost, aby byl snímek opravdu napínavý.

Sluší jí to.

Děj se točí kolem staršího vyšetřovatele z drogového, Franz Bulon (John Mills), který je docela majetnický a moc nevěří svojí ženušce, kterou podezírá z toho, že ho podvádí. Ale vzhledem k tomu, že Lisu hraje Luciana Paluzzi, která je o třicet let mladší a její představitelka byla Bond Girl, musí se starší pán smířit s tím, že mladá žena ještě bude mít choutky. Až na to, že on se smířit nechce.

I oblečená vypadá dobře.

Franz Bulon je prostě starý žárlivec, i když se zdá, že jeho žárlení je celkem opodstatněné. Ať tak nebo tak, rozhodne se, že by se s tím mělo něco udělat. A co ho nenapadne. Najme si jednoho chlapíka, který by mu měl pomoct, protože to je týpek, který už má nějaké ty zkušenosti, s nimiž by se celkem snadno dostal do kriminálu. Teď hrozí, že tam nejspíš skončí oba dva.

Že by milenec?

Italsko-německý snímek „La morte non ha sesso“ je vlastně filmem o tom, jak se chlap dovede vypořádat s ženou, kterou podezírá z nevěry. Nic moc v tom navíc není, ale je to místy celkem zajímavé z hlediska psychologického, kdy John Mills svou postavu zahrál dobře. V konečném důsledku se ale ničeho víc než průměrného kriminálního thrilleru nedočkáte.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář