La sorella di Ursula (1978)

55%
Dvě sestry, které se zapletou do složitějšího vzorce, než jen do hledání matky.

La sorella di Ursula

Itálie, 1978, 96 minut

 

Režie: Enzo Milioni

Scénář: Enzo Milioni

Hrají:

Barbara Magnolfi (Ursula Beyne)

Stefania D'Amario (Dagmar Beyne)

Anna Zinnemann (Vanessa)

Antiniska Nemour (Jenny)

 

Co si budeme povídat, asi většina chlapů má celkem ráda, když se ve filmu objeví nahá žena. Enzo Milioni se svezl na vlně hororového i erotického filmu 70. let a celkem umně se rozhodl, že oba žánry propojí. Výsledkem je právě snímek „La sorella di Ursula“, tedy „Uršulina sestra“. Najdete zde prvky jak gialla, tak prvky erotického filmu, i když spíše soft ražení.

 Blonďatá sestra.

Na začátku se seznamujeme se dvěma sestrami, Ursulou a Dagmar, které přijíždějí do letoviska, aby se zde setkávali s novými lidmi, ale především proto, aby našli svou zmizelou matku. Ursula je taková hodně svá. Dagmar zase tou, která sestru zklidňuje. Obě jsou pak svědkyněmi toho, že v okolí se nejspíš potuluje vrah, který si vybírá krásné dívky, a to ve chvíli, kdy jsou nahé.

 Ta přirozená nedbalost mě prostě dostala.

První vražda by se ještě mohla svést na to, že se jednalo o zabití ze žárlivosti, ale další už jsou podezřelé. Navíc je zde Ursula, která kromě toho, že se představuje jako pořádný misantrop, má podle všeho ještě nějaké podivné schopnosti. Jako kdyby dokázala vycítit, že je zde něco zlého. A to v každém člověku. To se pak ani nemůžete divit, že se z jednoho stane nenávistný člověk.

 Toho hororového tu tolik není.

Kromě toho, že sledujeme dvě sestry, zaměřujeme se také na to, co se děje v okolí. Především to znamená, že zde lidé mají hodně sexu. Ano, na nahotu se zde hraje ve velkém. V některých případech je celkem přirozená, v jiných je strašně moc vidět, jak je snímána na efekt. Frontální záběry na nahou ženu jsou zde poměrně časté, ale skutečné hardcore to opravdu není, i když někdy kamera zabere trochu více. Většina sexu je ale taková opatrná, i když sem tam se trocha té smyslnosti objeví.

 Ano, místy uvidíte dost.

Film „La sorella di Ursula“ nemá příliš dobrý scénář, což je jeho hlavní nedostatek. To, co budete sledovat, vás nebude držet v napětí. Milioni používá až příliš jednoduché prvky gialla a filmu noir a nestaví z nich skutečně strukturu strachu a děsu. Jde spíše o chtíč, který je ještě kořeněný trochou krve a dostává tak méně přirozený rozměr. Jako erotický film celkem fajn, ale jako giallo spíše špatné.

 

Hodnocení: 55 %

Hororové filmy (vrazi, giallo)


Přidat komentář