Lake Placid: Legacy (2018)

20%
Tenhle odkaz k prvnímu krokodýlímu snímku v sérii není dobrý.

Lake Placid: Legacy

Jihoafrická republika, 2018, 90 minut

 

Režie: Darrell Roodt

Scénář: Jonathan Walker, Matt Venables a Jeremy Smith

Hrají:

Katherine Barrell (Jade)

Tim Rozon (Sam)

Sai Bennett (Alice)

Luke Newton (Billy)

 

Snímek „Lake Placid: Legacy“ už je celkem šestým filmem v sérii, která začala v roce 1999 filmem, jenž byl česky nazván jednoduše „Jezero“. A nebyl to špatný film, docela fajn béčko se známými herci, což už další filmy v rámci série nesplňovaly, ať už se jednalo o snímky „Jezero 2“, „Jezero 3“ anebo „Jezero 4: Poslední kapitola“ či předposlední crossover „Lake Placid vs. Anaconda“.

Spíš by se měl dívat k zemi.

Šestý film v sérii, „Lake Placid: Legacy“, se vydal cestou ostatních pokračování, a i když se zde objeví Joe Pantoliano, kterého si určitě budete pamatovat z „Matrixu“, tak zbytek osazenstva jsou relativně neznámí herci, kteří byli najati prostě proto, že byli levní a mladí, co je další naprosto nutný aspekt. Přece není možné natáčet béčkový americký horor bez toho, aby se tímto způsobem cílilo na mladé publikum.

Plakát se povedl. Film nikoli.

Béčkovosti hodně napomáhá i příběh, který se točí kolem jedné sázky. Skupina mladých lidí – vlastně je vám jedno, jak se kdo jmenuje, kolik mu je, jaké má pohlaví nebo národnost, jsou to jen figurky – žije vzrušením, a teď dostali nabídku, že pokud se dostanou na ostrov, který byl před pětadvaceti lety smazán vládou z map, čeká je velmi příjemná odměna. Jenže to netuší, jaké nebezpečí na ně čeká.

Hele, kus krokodýla!

Zprvu to vypadá, že to bude celkem zajímavé dobrodružství, ale to se ani nedostanou do budov, jež jsou součástí ostrova, a už je jim vzkázáno, že tohle místo nebude laskavé. Mrtvola na stromě, které chybí spodní polovina těla, je celkem výmluvná. Mladí dostávají nehezkou ochutnávku toho co je čeká, a místo toho, aby se snažili nějak jednoduše zachránit, putují hlouběji, směrem k nebezpečí.

Ani trochu známá tvář tomu nepomůže.

Natočit snímek „Lake Placid: Legacy“, který je očividně filmem v sérii, jež pojednává o krokodýlovi zabijákovi, který je skutečně velkou bestií, a použít zde minimum scén, kde se krokodýl – navíc odporně digitální – skutečně objevuje, je špatně. Je to naprosto tragické. Tohle není film o tom, který nás má překvapit tím, co zabíjí. Celou dobu to víme. Tohle je film, jenž je ve výsledku pěkně šmejdsky odvedenou prací.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (béčka, zvířata)


Přidat komentář