Little Dead Rotting Hood (2016)

40%
Zase trochu jiná Karkulka.

Little Dead Rotting Hood

USA, 2016, 88 minut

 

Režie: Jared Cohn

Scénář: Gabriel Campisi

Hrají:

Eric Balfour (Šerif Adam)

Bianca A. Santos (Samantha / Red Rotting Hood)

Romeo Miller (Danny)

Patrick Muldoon (Zástupce Henry)

 

Červená Karkulka je docela oblíbená postava i v hororech a v posledních letech vznikají filmy, které mají buď klasický anglický název pohádky, tedy „Little Red Riding Hood“, anebo si ho tvůrci nějak poupraví, aby to znělo podobně, ale přitom se význam změnil. A tak došlo i na to, že se objevil snímek „Little Dead Rotting Hood“, což změnilo podstatu názvu, ale základní děj v tom zůstal zachován.

 Pihy?

I když... v první řadě jde o to, že na samotě kdesi v lesích žila jedna stará paní, která měla vnučku. To by samo o sobě nebylo až tak důležité, důležitější je, že stará paní chovala vlky a starala se o ně. Problém nastává ve chvíli, kdy stará paní zemře a vlci najednou nemají nikoho, kdo by je držel zkrátka. A tak se musejí sami vydat ven a ulovit si něco pořádného k jídlu.

 Sexy kočka.

S tím ale nebude úplně souhlasit místní šerif, který nemá touhu, aby spoluobčané končili pod tesáky nějaké bestie. Naštěstí je tu ale zmiňovaná vnučka od babičky, která by mohla být jedinou, kdo vlky dokáže zastavit. Otázkou pak ještě zůstává, jestli jsou všichni vlci, co běhají po lese, jestli se tam náhodou neobjevil nějaký vlk, který se dokáže měnit na obyčejného člověka.

 Asi chyba jako na starších fotkách.

Že by byl snímek „Little Dead Rotting Hood“ vlkodlačím filmem? Už to tak bude a musí se mu nechat, že je filmem docela snesitelným, i když se v podstatě jedná o počítačové béčko. Krev zde ale je, jednoduchý příběh také, do toho ještě celkem snesitelné postavy, a jednoduše nic, co by výrazně vyčnívalo, ale v mém případě ani nic, co by mi opravdu vadilo a kvůli čemu bych na snímek nechtěl koukat.

 Zvládne to šerif?

„Little Dead Rotting Hood“ není skvělý film a jsem si jistý, že většině lidí, kteří se na něj kouknou, se nebude líbit. Mně se ale celkem zamlouvalo, jak tvůrci použili klasickou pohádku, která je zde zachována, do lehce bizarního, ač jednoduchého příběhu o nahánění vlků po lese s rádoby překvapivou pointou. Ale jasně, pořád je to hlavně béčko, které neberu jako vyložený průser, ale jako lehký podprůměr kvůli nic moc trikům.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (vlkodlaci, béčka, komedie)


Přidat komentář