Monster: The Prehistoric Project (2015)

5%
Found footage s dinosaury? Spíš ne...

Monster: The Prehistoric Project

USA, 2015, 79 minut

 

Režie: Lisa Palenica

Scénář: Carlos Perez

Hrají:

Robin Daniel Egan (Garrett)

Mark Justice (Alec)

Charlotte Lilt (Dawn)

J. Lyle (Doug)

 

Na začátku to vypadá naprosto skvěle. Jsme svědky toho, že se našla videonahrávka, na které je zachyceno, jak na skupinu mladých lidí něco útočí. Tohle by mohlo být skutečně parádní a mohlo by z toho být něco pořádného, když zjistíme, že na ně útočilo něco, co by mohlo být dinosaurem! Jenže to, co následuje, je jen další potvrzení toho, že found footage si mnohdy to odpadové hodnocení zaslouží.

 Zatím jsou v pohodě.

Po úvodní scéně následuje střih. Sledujeme dva vojáky, kteří naleznou záznam z videokamery, respektive paměťovou kartu, protože přece jen jsme v technickém věku. Mise nemise, záznam si pustí a sledují, co je na něm zachyceno. Nejprve je zde část, kde se paří. Parta mladých lidí, kteří jsou od pohledu odpudivý – myslím svým chováním – si užívá života. Tohle je něco, co uvidíte v každém třetím filmu.

 Kam to letadlo dopadne?

Tak si říkám, jestli je pro tvůrce hororů skutečně tak náročné vymyslet něco originálního a jít jinou cestou, než je obvyklé. Tahle party na začátku není nic jiného než natahování děje, protože tvůrci neměli prostředky na to, aby část, která by měla být stěžejní, natočili jakýmkoli způsobem zajímavě. To znamená, že dinosaurů se skutečně moc nedočkáte. A pobíhání postav po lese by vás hodně rychle omrzelo.

 Tenhle už v pohodě není.

Jednoduše řečeno, snímek „Monster: The Prehistoric Project“ je prostě srágora. Pařba, která je tu na začátku, se snaží být trochu sexy, ale ve skutečnosti není. Další část se snaží být akčně hororová, ale není. To si opravdu tvůrci filmu „Monster: The Prehistoric Project“ mysleli, že když natočí něco takového, bude se na to někdo koukat jako na skvělý film? Vždyť je to odfláknuté, že to ani není možné.

 A kde že je to monstrum?

Mám pocit, že film „Monster: The Prehistoric Project“ se nám jen snaží ukázat, že je strašně cool dát do děje dva tři digitální triky, které naznačují, že jsou zde dinosauři, a že tohle samo o sobě stačí k tomu, aby z toho byl film. Nestačí. Tohle není film, ale celkově tak nějak urážka diváckého vkusu. A tak doufám, že se tohle „found footage“ dostane k co nejmenšímu počtu diváků.

 

Hodnocení: 5 %

Hororové filmy (příšery, found footage)


Přidat komentář