Navy Seals vs. Zombies (2015)

30%
Mariňáci si to rozdají se zombie.

Navy Seals vs. Zombies

USA, 2015, 97 minut

 

Režie: Stanton Barrett

Scénář: A. K. Waters a Matthew Carpenter

Hrají:

Ed Quinn (Pete Cunningham)

Michael Dudikoff (Sheer)

Rick Fox (Bentley)

Chad Lail (Carl)

 

Snímek s názvem „Navy Seals vs. Zombies“ přináší divákovi přesně to, co jde pod tím jménem očekávat. Levnou, béčkovou podívanou, která v sobě bude mít dva základní aspekty – vojáky a zombie. Teda vojáky... samozřejmě jsem myslel mariňáky, protože to je něco trochu jiného. Ono je to ale v konečném důsledku stejně jedno, zelený mozek jako zelený mozek, i když je s modrou příchutí.

 Profíci...

Co se stalo? Vypukla zombie nákaza. Jak se to stalo? Tak to je skutečně velmi hloupá otázka, protože je to prostě jedno. „Navy Seals vs. Zombies“ je jeden z těch filmů, který jede jednoduše na to, že zde jsou nemrtví, prostě se zde objevili, a jde o to, že zde jsou, nejde o to jak. Akorát je pak problém v tom, že samotná skutečnost jejich existence nemusí vést k tomu, že budeme sledovat zajímavé scény.

 Už jsou na cestě.

Viceprezident Spojených států amerických je na návštěvě ve městě, kde zrovna propukne zombie nákaza. To je mi ale náhodička! Na druhou stranu je dobře, že to není prezident, to už by bylo moc velké klišé. Ochranka pana viceprezidenta nejsou zrovna přeborníci v tom, jak se vypořádat s takovými útočníky, a tak je potřeba povolat Navy Seals, které vede zjizvený velitel Sheer.

 Nějaká ta maska ujde...

Touhle postavou se po pořádně dlouhé době setkávám s Michaelem Dudikoffem, kterého jsem dlouho v žádném filmu neviděl. Tedy minimálně v žádném novém. Také v posledních letech tolik nehraje jako v devadesátkách. Roli si střihnul se ctí a zvládnul ji docela dobře. Popravdě je jedním z těch pozitivnějších faktorů na celém filmu, který je jinak celkem standardní a prostě ničím nevybočí.

 Zombie celkově spíše nic moc...

Kdyby byl snímek „Navy Seals vs. Zombies“ o opilcích se vzteklinou místo o zombie, asi by to mělo naprosto stejný efekt. Zombie zde nejsou nic moc, ale sem tam dostanou pořádný headshot, za což budete ještě rádi. V konečném součtu je to ale další podprůměrná, béčková a bohužel i nezábavná variace na klasické téma s nemrtvými. Když se už ani u béčka nebavíte, je to špatné béčko.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (zombie, béčka)


Přidat komentář