Night of the Living Dead 3D: Re-Animation (2012)

10%
Je škoda, že filmy, co mají v posledních letech v názvu "Night of the Living Dead" nestojí za nic.

Night of the Living Dead 3D: Re-Animation

USA, 2012, 88 minut

 

Režie: Jeff Broadstreet

Scénář: Jeff Broadstreet podle postav Roberta Valdinga

Hrají:

Andrew Divoff (Gerald Tovar, Jr.)

Jeffrey Combs (Harold Tovar)

Sarah Lieving (Cristie Forrest)

Robin Sydney (DyeAnne)

 

Je trochu překvapivé, že po snímku „Noc oživlých mrtvol 3D“ následovalo něco, co by se dalo nazvat jeho pokračováním, ale skutečně k tomu došlo. Nejedná se sice o pokračování v tom správném smyslu slova, protože „Night of the Living Dead 3D: Re-Animation“ je ve skutečnosti prequel, ale co si budeme namlouvat, i když by zde nějaká návaznost mohla být, oba filmy by klidně mohly fungovat, respektive nefungovat samostatně.

 Dva děsiví bratři.

Když se dívám na horor, mám určitá očekávání. Nejraději mám horory atmosférické, anebo alespoň takové, které dokáží atmosféru částečně vytvořit. I zombie horor může mít skvělou, děsivou atmosféru, jenže to by to někdo musel umět a musel by vědět, jak se takové atmosféry docílí. Jeff Broadstreet tohle nevěděl v případě prvního filmu a nepolepšil si ani u tohoto prequelu, který je neskutečně monotónní a nejsou zde žádné zvraty, ani v atmosféře ani ve vyprávění, které by vás alespoň trochu rozhodily.

 Tahle zas tak děsivá není.

Ta zápletka sama o sobě není až tak špatná, tedy pokud neočekáváte něco hlubokého, komplikovaného. Hrobník má trochu problémy se spalováním těl, a tak je vyváží na soukromou skládku, kde se skladuje ale také toxický odpad, což vede k tomu, že mrtví ožívají. Jak říkám, jako béčko by to mohlo fungovat dobře, a to buď atmosféricky, anebo jako akční film. Není to ani jedno. Ač je to nepravděpodobné, tak „Night of the Living Dead 3D: Re-Animation“ je ve skutečnosti dialogové drama s hororovými prvky.

 A takhle se dělají zombie.

„Night of the Living Dead 3D: Re-Animation“ je hororem jen v tom smyslu, že se zde objevují nemrtví. Jiný důvod pro takové označení skutečně neexistuje. Nebuduje se zde atmosféra, nejsou zde nějaké triky navíc, všechen hnus se týká jen nemrtvých, není zde žádné napětí, nic, co by s vámi trochu zamávalo. Ta neskutečná monotónnost a statičnost filmu je až neskutečně ubíjející, stejně jako výkony všech herců. Jeffrey Combs to vytrhne skutečně jen na chvilku.

 Na digitální efekt to není tak zlé.

„Night of the Living Dead 3D: Re-Animation“ je krásnou ukázkou zbytečných pokračování a prequelů a hlavně nádherným příkladem toho, že si každý o sobě myslí, že navázat na „Noc oživlých mrtvol“ je strašně jednoduché. Prostě není a Romero dál ukazuje svou genialitu v tomto žánru, protože většina autorů prostě nedokáže přinést naprosto nic nového. Tady ani nemělo smysl něco navíc čekat.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (zombie, béčka)


Přidat komentář