Nurse Sherri (1978)

60%
Velmi příjemné retro se zajímavými ženskými postavami a krásným béčkovým námětem.

Nurse Sherri

USA, 1978, 88 minut

 

Režie: Al Adamson

Scénář: Michael Bockman, Greg Tittinger, Al Adamson a Samuel M. Sherman

Hrají:

Geoffrey Land (Peter Desmond)

Jill Jacobson (Sherri Martin)

Marilyn Joi (Tara Williams)

Katherine Pass (Beth Dillon)

 

Pokud chcete něco zvláštního, trochu psychedelického – ale ne moc – tak je sedmdesátkový americký horor „Nurse Sherri“ skutečně něco pro vás. Tohle je tak podivný a tak divně natočený snímek, který je přitom něco trochu jako duchařský/démonický slasher, což je samo o sobě hezké a mohlo by stát za to, že si prostě myslím, že „Nurse Sherri“ stojí za pozornost i po čtyřiceti letech od natočení.

Sherri se jeví jako milá sestra.

Horor „Nurse Sherri“ nemá příliš dobrá hodnocení, a to ani na naší české, ani na mezinárodní filmové databázi. Herecky je to film špatný, triky, které jsou zde použité jsou mnohdy tragické, ale ve skutečnosti je v nich úžasné retro kouzlo, které mě přimělo, abych sledoval víc a abych si tu krásnou jednoduchost užíval. A dle mého fungovala. Fungovala velmi dobře i v tom nekomplikovaném příběhu.

Ale něco ji trápí.

Když si přečtete anotaci, skoro by se chtělo říct že by to mohla být hororová komedie. Sherri je posedlá duchem zemřelého pacienta, který se chce pomstít za svou smrt na doktorech a ostatních pacientech. Naštěstí je zde sestra Tara (Marilyn Joi), která s pomocí slepého pacienta, jehož matka ale měla něco s voodoo, takže rozhodně má způsob, jak situaci zachránit. Jen nebýt té dočasné slepoty.

Málem mi oči vypadly z důlků...

Ve snímku jsou spíše než postavy takové zvláštní postavičky, které jsou skoro směšné. Ale přesto snímek humorný není, alespoň ne vědomě, i když po takové době se někomu může jevit jako směšný. Mně přišel dostatečně hororový, navíc se ani nebál zobrazení krve. A jako třešinka na dortu, nahá Marilyn Joi. Nemohu si pomoct, ale na její ňadra bych se mohl dívat dlouho.

Sherri je hodně narušená, ale ne vlastní vinou.

Za mě je americký horor „Nurse Sherri“ takovou tou béčkovou perlou, kterou když fanoušek najde, dokáže ho to potěšit, ať už proto, že je to příjemně bizarní, že je zde celkem otevřená nahota, i když jen nahoře bez, ale třeba i proto, že je to docela explicitní. Jako kdyby si to vzalo něco málo z Herschella Gordona Lewise, ale zase ne moc, tak akorát. Já jsem se u sledování bavil.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (slasher, duchové, béčka, vrazi)


Přidat komentář