Odsouzeni zemřít (2006)

10%
Podruhé tu máme lidi, kteří jsou uvězněni v moři, šlapou vodu a neví, jak se zachrání- Anebo na to alespoň nejsou schopni přijít.

Odsouzeni zemřít

Open Drift 2: Adrift

Německo, 2006, 95 minut

 

Režie: Hans Horn

Scénář: Adam Kreutner, Collin McMahon, David Mitchell a Richard Speight Jr.           

Hrají:

Susan May Pratt (Amy)

Richard Speight Jr. (James)

Niklaus Lange (Zach)

Ali Hillis (Lauren)

 

Teda takovou bandu kreténů, aby člověk pohledal. Už úvod tohoto filmu mě rozhodně nehodil do pohody, protože zde bylo několik záběrů amatérskou kameru na jednu partu lidí, kteří si očividně chtějí užít prázdniny. No dobře, to by se ještě dalo kousnout, protože pak nepřišla obligátní cesta na chatu v lesích, ale všichni se nalodili na jachtu a vypluli. Vzhledem k tomu, že originální jméno snímku je „Open Water 2: Adrift“, dalo se celkem očekávat, co asi bude následovat.

 Zodpovědnost největší...

Lidé se ocitnou sami v moři a budou mít problémy s tím, aby přežili. To samo o sobě je docela šílená situace. Už jen ta představa, že je člověk na otevřeném moři (rozuměj přímo ve vodě), v něm vzbuzuje minimálně zděšení. Jsem si jistý, že právě na tohle tvůrci hráli, protože jinak se nesnažili o to, aby snímku dali nějakou fungující podobu, prostě se spokojili s tím, že protivné postavy budou v moři zápasit o život, chovat se nelogicky a budou doufat, že zemřou.

 Hlavně si trochu užít.

Šestice postav s jedním dítětem, přičemž jedna z žen má ještě panickou hrůzu z vody. To samozřejmě musí být základem toho, jak se vlastně osoby dostanou na otevřené moře bez toho, že by si vysunuly žebřík, kterým by se na jachtu vrátily. Jachta je tak hned vedle nich, ale oni nejsou schopni se k ní dostat. Nejpříšernější je ale skutečnost, že divák je schopen přijít na několik způsobů, jak by bylo možné se z toho dostat, ale šestice ani na jeden, což tak nějak vyvrací předpoklad, že víc hlav víc ví.

 V pohodě, po laně z plavek se tam dostaneme.

Nesnáším filmy, kde se hraje na to, že lidé chtějí přežít, ale neudělají pro to maximum. Mám silný instinkt přežití, alespoň si to myslím, ještě jsem nebyl vystaven až tak krizové situaci, abych to musel zjišťovat. I kdyby ale chyba byla na mé straně, prostě není možné zastřít, že scénáristé nakonec stejně šli cestou takové záchrany, která se nabízela už o několik hodin dříve. Jen bylo potřeba mezitím zabít několik lidí.

 Něco se mi otřelo o nohu!

„Odsouzeni zemřít“ je špatný film, který mě doslova iritoval celou dobu, a to i tím příšerným závěrem, který se snaží být emotivně silný a symbolický. Vzhledem k tomu, že je to vystavěno na nelogickém blábolu, který šustí papírem, až to pěkné není, tohle už jsem prostě nekousnul. Tohle jsou filmy, kvůli kterým nestojí za to ztrácet čas, protože tvůrci se prostě jenom snažili očurat diváka.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (survival)


Přidat komentář