On the Brain (2016)

10%
Všichni tam mají něco na mozku.

On the Brain

USA, 2016, 86 minut

 

Režie: Kevin Van Stevenson

Scénář: Brandon Trask

Hrají:

Danny Hansen (Šerif Kelly)

Frankie Ray (Zeek)

Shenik Taylor (Doktor Mariama)

Amy Waller (Anne)

 

Máš to na mozku, dalo by se celkem jednoduše shrnout to, o čem vypráví snímek „On the Brain“. Rozhodně by to však nevystihovalo kvality, které film divákovi přináší. Snad jen v případě, kdyby se dodalo, že něco na mozku nemají jen postavy tohoto hororového pokusu, ale i jeho tvůrci, kteří se očividně moc nesnažili o to, aby filmem „On the Brain“ dokázali diváky nadchnout.

 Ten má něco na mozku.

Snímek „On the Brain“ je už od prvních vteřin špatný. Je to špatně natočené, je to špatné od pohledu a je to ještě pro jistotu špatně zahrané, abyste neměli pocit, že vám ještě nedošlo, kal moc špatné to je. Jasně, i v takových kouscích je možné najít něco, co vás bude bavit, ale u snímku „On the Brain“ jsem to hledal marně. Pokud se rozhodnete sledovat do konce, budete se spíš trápit.

 I policajti bojují o život.

„On the Brain“ má východisko jako klasické zombie filmy, i když to vlastně standardní zombie snímek není. A teď nemyslím tím, že to není kvalitní. Jsme na maloměstě, kde se seznamujeme s nějakými postavami až do chvíle, kdy se jeden ctihodný občan začne chovat divně. A pak další. A další. Ostatní se snaží zjistit, co se děje a hlavně se snaží řádění něčeho podivného přežít.

 Taky má něco na mozku.

Musím uznat, že jediné, co se mi líbilo, byla skutečnost, jak se to něco pohybovalo pod kůží na hlavě jednotlivých obětí. Na tom je něco děsivého, ale to jen proto, že nechcete, aby se vám něco takhle pohybovalo pod kůží. Jenže to je všechno. Je zde nějaká snaha o vývoj postav, vztahů, ale k čemu to je, když tu není ani jedna postava, která by vás dovedla strhnout na svou stranu.

 Starostlivá žena.

„On the Brain“ je jeden z těch filmů, u kterých skoro až doufáte, že rychle zapadnou, protože moc nemá smysl, aby se na ně dívalo větší množství lidí. A v tomhle případě se dle mého bát nemusíte, „On the Brain“ je skutečně film, který zapadne. Když natočíte něco, co v sobě nemá náboj, co není zajímavé ale opravdu ničím, nic moc jiného ani očekávat nelze. Jestli můžete, filmu se vyhněte.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (béčka, survival)


Přidat komentář