Patologie (2008)

50%
S lepšími postavami to mohlo být ještě zajímavější.

Patologie

Pathology

USA, 2008, 95 minut

 

Režie: Marc Schölermann

Scénář: Mark Neveldine a Brian Taylor

Hrají:

Milo Ventimiglia (Ted Grey)

Michael Weston (Jake Gallo)

Alyssa Milano (Gwen Williamson)

Lauren Lee Smith (Juliette Bath)

 

Patologie je docela dobré místo na horor. Určitě jste to viděli v různých filmech. Oddělení je většinou ve sklepení, vedou tam dlouhé koridory, které jsou špatně osvětlené, a i když už se tam dostanete, pracuje tam nějaký divný týpek, který je většinou sociopat, pokud ne rovnou psychopat. Ale snímek „Patologie“ jde trochu jinou cestou. I když ani o divné týpky nebude nouze.

Asi budou kouřit.

Ted Grey (Milo Ventimiglia) je nadaný student medicíny, který se dostává na kurz patologie, kde prokazuje svoje schopnosti, čímž se hned zpočátku stává trnem v oku ostatním, protože ti tak nadaní nejsou, nejsou tak pohotoví a nemají takové schopnosti jako ostatní. Ale snad právě díky tomu, že je tak dobrý, si je nakonec získá. A stává se součástí skupiny ostatních mladých nadaných mediků.

Pacoši jsou nebezpeční.

Právě být součástí skupiny je v tomhle případě důležité, protože tady jde o to, že ta skupinka, která tu studuje a učí se na skutečných mrtvolách, je lehce zvláštní. Jako kdyby chtěli trochu víc než se jen učit, jako kdyby jejich výzkum byl perverznější, jako kdyby se v chladících boxech dalo skrýt i něco víc než jenom mrtvoly, s nimiž se počítá. A tak se Ted ocitá ve své vlastní spirále.

Hodně nebezpeční.

Snímek „Patologie“ je vlastně celkem klasický sebedestruktivní film, kdy hrdina se tentokrát ničím tím, že chce být součástí zdejší skupiny. A je součástí více než důležitou, protože jeho schopnosti jsou skutečně velmi odborné a deduktivní. Jenže musí celou dobu zapadat, musí být ochoten být součástí skupiny se vším všudy, zajít někdy třeba i skutečně daleko. Jenže pak to začne být hodně osobní.

Krásná Alyssa Milano.

Americký snímek „Patologie“ má dobrou atmosféru, ale má i svoje negativa. Z patologické činnosti jsou tu skvělé scény, ale v kontrastu s tím jsou naprosto otravné postavy, které byste zabili už v první minutě. Milo hraje svou klasiku, moc se nepřemáhá, za to Alyssa Milano je tu jen na ozdobu a skoro zbytečná. A tak spolu s atmosférou film vyhrává i na skvělém gore, z kterého vás může poctít návštěvou dávivý reflex.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář