Supernatural

76%
"Supernatural" je první díl série článků, které se budou věnovat současným TOP hororovým seriálům, které můžete sledovat.

Druhý obrázek

Určitě to všichni znáte, přijdete takhle domů a zjistíte, že vám tam straší, zalovíte ve svém zaprášeném seznamu čísel a vylovíte právě tři. Ghostbusters jsou už v důchodu, Scooby-Doo má něco na práci a jediní, kdo zbývají, jsou Winchestrovi. Což se ukáže jako opravdu dobrá volba. "Supernatural" ("Lovci duchů") je seriál, jehož vysílání započalo roku 2005, od televizní společnosti „CW Television“ podle předlohy Erica Krikpeho. Už od pilotního dílu bylo jasné, že bude mít úspěch. V prvních sériích se hlavní příběhová linie drží toho, že se bratrům Winchestrovým ztratil otec, a jim nezbývá nic jiného, než ho jít hledat. Takže se Sam i Dean ve své věrné Impale vydávají na zdlouhavou a zajímavou cestou napříč Amerikou a po cestě loví všechny příšery a strašáky, co se jim připletou pod nohy

.

Mezi klady seriálu patří příběh se spoustou odboček, a i když se může zdát, že je to nevýhoda, tady tomu tak úplně není. Například když se Dean a Sam snaží vypořádat s duchem někde v Iowě, vůbec to nebrání hlavnímu příběhu, aby se rozvinul. Příběh je poutavý a s každým novým dílem se něco vysvětlí, ale pořád je nad čím uvažovat, co objevit. Vedlejší postavy dostávají dostatek prostoru, aby se projevily a ukázaly, jaké doopravdy jsou. Herecké výkony Jensena Acklese (Dean), Jareda Padaleckiho (Sam) a dalších byť vedlejších postav jsou často velmi uspokojivé a v několika momentech překonávali kdejaké hollywoodské filmy a efekty většinu i předčí.

Misha Collins v roli Castiela andělského úředníčka.

Seriálu by se dalo vytknout, že s přibývajícími sériemi ztratil svůj děs a taj a ukončil tak šňůru chvil, kdy jste se báli a zatajovali dech spolu s postavami na obrazovce. Příběh se začal mírně opakovat a v téhle chvíli, když vychází dvanáctá série, přichází s ní i pocit, že scénaristé ačkoliv dobří, už nevědí co a jak a kopou do mrtvého koně. Vedlejší postavy, u kterých by vás rozhodně zajímalo, jak pokračuje jejich život, jsou vytaženy z šuplíku jedině ve chvíli, kdy je potřeba zaplnit díry a vy ztrácíte kus možného zážitku.

Ve výsledku si seriál zaslouží svou slávu a opěvovanost v jeho fanouškovské základně už jen tím, že zaplnil mezeru, která tehdy v seriálových námětech byla. Po tolika seriích se není čemu divit, že se děj občas opakuje. To ovšem přináší myšlenku, že už by možná bylo načase seriál ukončit. Tolik let nás bavil, ale už by si zasloužil důstojný odpočinek a tím by mohl otevřít možnosti dalšímu nadějnému seriálu. Začátky seriálu by si zasloužily hodnocení 82%, ale s tím jak se seriál vyvíjel, dostává 76%. Tudíž si díky svým kladům i záporům zasloužil 5. místo v našem TOPu.

Hororové filmy (zombie, upíři, vlkodlaci, duchové, příšery, seriály, satan, komedie, mysteriózní)


Přidat komentář