Scare Campaign (2016)

60%
Co je jen nahrané a co je realita?

Scare Campaign

Austrálie, 2016, 80 minut

 

Režie: Cameron Cairnes a Colin Cairnes

Scénář: Cameron Cairnes a Colin Cairnes

Hrají:

Meegan Warner (Emma)

Ian Meadows (Marcus)

Olivia DeJonge (Abby)

Josh Quong Tart (Rohan)

 

V současné době je to celkem trend, který se v hororu objevuje. Ono je to ale založené na různých televizních show a internetových vtípcích, na které můžete celkem snadno narazit. Jednoduše jde o to, že se lidé snaží někoho skutečně vyděsit tím, že do jisté míry realizují různé hororové scény. Prostě jak by to asi vypadalo, kdybyste se stali součástí hororu, scén, které se většinou lidem nedějí.

 Bububu.

Třeba když se ve výtahu najednou z ničeho nic objeví malá děsivá holka. Nebo na vás vyskočí panenka Chucky. V případě snímku „Scare Campaign“ sledujeme skupinu mladých lidí, kteří se zaměřují na to, že budou druhé děsit. Chtějí jim připravit zážitek, kdy budují atmosféru děsu a pak jen dotyčnému řeknou, že to všechno bylo jen jako. Vzbuzovat strach je člověku celkem blízké.

 Tohohle chlapa nechcete potkat.

Po snímku „Fear, Inc.“, který měl velmi podobné téma, přichází film „Scare Campaign“, který je z australské provenience, jenž se snaží o to, aby tým herců zinscenoval jedno pořádné strašení. Jenže ono se to celkem zvrtne. Chlapík, kterého si pro to vybrali, je na první pohled trochu nevyrovnaný, a tak dojde k tomu, že hned první herečku zabije. Tohle neprobíhá podle plánu.

 A už vůbec ne se sekerou.

Snímek je trochu zamotanější, což se ale dalo čekat. Operuje se zde s jednoduchým předpokladem, že divák neví, jestli to, co se děje, je skutečné, nebo nahrané, stejně jako to neví některé z postav, jež mohou být také pouze terčem vtipu. Tahle paranoia je to, na čem snímek stojí a díky tomu víte, že zvrat může přijít kdykoli a v podstatě z jakékoli strany. A také tomu tak je.

 Maska?

Snímek „Scare Campaign“ má gradující průběh, kdy postupně už se opravdu ztrácíte v tom, kdo vraždí a jestli někdo vraždí. Důvodem je především to, že triky jsou zde hodně dobré. Ve chvíli, kdy je ale vraždění skutečné, už to docela poznáte, protože ty triky jsou ještě na vyšší gore úroveň. Snímek přinese to, co slibuje, a možná vás i dovede překvapit svým průběhem. Není to tak chytré, jak by autoři chtěli, ale rozhodně to není hloupé.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (mučení, vrazi)


Přidat komentář