Scary Movie 3 (2003)

50%
"Scary Movie 3" je pro mě osobně nejlepší díl série, přesto si sáhnul jen na 50 %. Tuhle parodickou sérii prostě nemám rád.

Scary Movie 3

Scary Movie 3

USA, Kanada, 2003, 84 minut

 

Režie: David Zucker

Scénář: Craig Mazin a Pat Proft podle postav Shawna Wayanse, Marlona Wayanse, Buddyho Johnsona, Phila Beaumana, Jasona Friedberga a Aarona Seltzera

Hrají:

Pamela Anderson (Becca)

Jenny McCarthy (Kate)

Jeremy Piven (Ross Giggins)

Anna Faris (Cindy)

 

Tak překvapivě třetí díl není až tak ujetý jako kousky předchozí. Fekální humor byl téměř odstraněn, což je na jednu stranu rozhodně fajn, na druhou stranu jsem si jistý, že ti, co měli rádi první dva díly, nebudou mít tenhle moc v lásce. Je méně ujetý, je méně cáklý, stále si drží ten základní smysl, který série „Scary Movie“ má – špatně parodovat známé filmy, které se v poslední době staly trhákem.

Další lopaty už nezbyly.

Když se budete na „Scary Movie 3“ dívat, snadno se vám vybaví snímky jako „Znamení“, „Kruh“, „8 Mile“ nebo „Matrix“, který je prostě vhodným kandidátem na to, aby si z něj dělali srandu pořád. „Matrix“ a finále „Ztracených“, to jsou prostě díla, která se budou parodovat ještě dlouho. Zápletka snímku „Scary Movie 3“ se točí hlavně okolo dvou prvně jmenovaných filmů, z kterých si bere základ a na něj pak staví jednotlivé vtipné i „vtipné“ scény.

Výraz naprostého děsu.

Anna Faris dál zůstává u série, ale v podstatě je jedinou, která se dostala dál. Bratři Wayansové jsou pryč a musím říct, že mně osobně to ani tak moc nevadí. Jejich pitvoření mi přijde protivné. Pitvoření samozřejmě nechybí ani tady, ale není až tak uječené, až tak moc retardované. Vlastně jsou zde i celkem dobré momenty, když si tedy odmyslíte, že se všichni pořád chovají naprosto hloupě a nesmyslně, což je sice podstatou parodie, ale jde to udělat i méně idiotsky.

Už mě má!

Příběh se točí okolo kazety, na kterou když se podíváte, tak do sedmi dní zemřete. Zároveň nechybí ani kazatel, který se vzdal víry poté, co jeho žena zemřela. Navíc je teď jeho farma ohrožována ufouny a on má ke všemu problémy se svým bratrem, který chce být uznávaný, bílým rapperem. Když se nad tím člověk zamyslí, nechybí tu ani narážky na „Šestý smysl“, které budou asi také věčné. M. Night Shyamalan má holt štěstí. Potěší ale Leslie Nielsen, který je prostě ikonou parodie.

Co že s tím prstem dělají?

David Zucker už není tak skvělým autorem jako v době, kdy spolupracoval se svým bratrem a Jimem Abrahamsem v trojici ZAZ, ale pořád ukazuje, že má ještě sem tam smysl pro dobrý vtip a jeho zachycení pro diváka. Pro mě je z celé série tenhle díl zatím nejlepší, což však nic nemění na tom, že filmově se stále jedná maximálně o průměrnou parodii. Kde jsou ty časy „Připoutejte se, prosím!“ nebo filmů Mela Brookse?

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (duchové, vrazi, mimozemšťani, komedie)


Přidat komentář