Scream at the Devil (2015)

30%
Křičela, když uviděla ďábla?

Scream at the Devil

USA, 2015, 98 minut

 

Režie: Joseph P. Stachura

Scénář: Joseph P. Stachura

Hrají: Shari Shattuck, Eric Etebari, Jane Park Smith

 

Jakmile je v tom ďábel, většinou to vypadá na film, kde bude nějaké to posednutí. Anebo se seznámíme s velmi milým dítětem, které se ukáže být ďáblovým spratkem anebo samotným ďáblem, který se takto reinkarnoval na naší krásné malé planetě. Snímek „Scream at the Devil“ nejde klasickou cestou vymítání a nakonec ani cestou ďáblova spratka. To z něj bohužel nutně lepší film nedělá.

Divné paní.

V hlavní roli máme Mirium Jones (Shari Shattuck), která to nemá v životě zrovna nejjednodušší. Kromě toho, že je podle všeho schizofrenní, což není porucha, s níž se žije zrovna velmi snadno, tak mám manžela, který ji sice možná miluje, alespoň navenek, ale ve skutečnosti ji docela často podvádí. A Mirium to nesnáší nějak moc dobře. Však která by to dobře snášela?

Poslouchá ho?

Manžel jí podvádí, ona vidí podivné věci a všechno tak nějak eskaluje. A my se spolu s hlavní hrdinkou dostáváme do bodu, kdy není jasné, jestli je Mirium šílená, anebo to, co vidí, je skutečně reálné. A co že to vidí? No samozřejmě příchod samotného Satana, příchod pána zla na Zemi. Jen je trochu problém, že „Scream at the Devil“ jen interiérový horor, kde se tolik neděje.

Je mimo.

Většinu stopáže filmu „Scream at the Devil“ sledujeme Mirium, jak pořádně neví, co se s ní vlastně děje, má takový podivně nijaký výraz, tedy až na momenty, kdy v ní vzplane vztek a ona se na někoho oboří. Ne že by v tu chvíli dostával snímek šťávu. Stále by se dal průběh označit za unylý, kdy marně čekáme na něco, co by nás opravdu vytrhlo. Nic takového se bohužel nestane.

Je hodně mimo.

Americký snímek „Scream at the Devil“ je na jednu stranu pokusem o alespoň trochu originální satanský horor, ale bohužel se tato snaha minula účinkem a my jen sledujeme nejistou ženu, která začíná bláznit, a můžeme jen doufat, že se to trochu nakopne a že to nabere ke konci grády. Trochu se tak děje, ale ani tak to není něco, co by vám předvedlo jakékoli zásadní kvality.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (satan)


Přidat komentář