Shadows of the Dead (2016)

35%
Prostě po nich jde něco, co by mělo být mrtvé.

Shadows of the Dead

USA, 2016, 87 minut

 

Režie: John Ross

Scénář: John Ross

Hrají:

Kennedy Tucker (Heather)

Thomas Miguel Ruff (Gabe)

Taylor Jorgensen (Rob)

Alexandria Paige (Bethany)

 

Snímek „Shadows of the Dead“ je všechno, jenom ne originální. Ale to by nemuselo vadit, pokud by to bylo dobře natočeno, pokud by to v sobě mělo něco, proč by to diváka mělo bavit. Bohužel při sledování filmu „Shadows of the Dead“ se mnoho takových pocitů nedostaví, respektive takové se nedostaví vůbec. Originalita není zásadní, ale tady není ani nic moc jiného navíc.

Ošklivé blinkání.

Přitom film „Shadows of the Dead“ není vyloženě špatně natočený, kameru má celkem dobrou, herecké výkony jsou snesitelné, ale jinak tam není nic, co by vás dokázalo trochu nakopnout, co by vás dokázalo pro film získat. A to je velká škoda, protože je vidět, že se tvůrci trochu snažili, a to třeba v tom, jak pojali entitu, která se zde vyskytuje. Vizuálně není špatná.

Nepěkná dívka.

Jenže příběh je celkem nuda. Skupina školáků, kteří nejsou zrovna nějak moc nadšení z toho, že se blíží maturák, a tak se rozhodnou, že si udělají vlastní party. Jenže to celé skončí trochu blbě a podle všeho se stane něco, co nejde jen tak vysvětlit. Jako kdyby jednu dívku něco ovládalo, jako kdyby se stala sídlem pro něco temného, co možná půjde i po ostatních účastnících.

Drsná sestřička.

Když řeknu, že se vše odehrává na chatě v lesích, tedy alespoň ta první část, opravdu na tom nebude nic překvapivého. Ano, mladí probudí něco, co mělo zůstat skryté v temnotě, něco, co se nemělo dostat mezi živé. A oni budou první na ráně. Však si je to něco také poznamenalo. A tak nám začíná a pokračuje celkem klasický příběh o zle, které pronásleduje skupinu dospívajících.

Všichni to mají na hraně.

Americký horor „Shadows of the Dead“ je klasickou šablonou, na kterou není napasováno nic nového, není zde nic, co by dokázalo říct, proč byl tenhle snímek natočen a proč by měl oslovit hororové fandy. Snad jen to, že není špatně natočený. V tomhle případě to bohužel nestačí a nakonec je to docela málo, bohužel. Ale nakonec vás snímek „Shadows of the Dead“ znechutit nemusí.

 

Hodnocení: 35 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář