Supernatural: 13. sezóna

60%
Pořád je to místy sranda, to je dobře.

Supernatural: 13. sezóna

23 dílů, 2017-2018

 

Tvůrce: Kripke

Hlavní postavy:

Jared Paladecki (Sam Winchester)

Jensen Ackles (Dean Winchester)

 

Seriál „Supernatural“ je taková moje srdcovka. I když mě poslední sezóny spíše zklamávají, ten koncept se mi na začátku tolik líbil, že chci tenhle seriál prostě dokoukat do konce. Jenže sérií už je trochu moc a je vidět, že tvůrci už nemají tolik dobrých nápadů. Ně že by neměli žádné, ale je patrné, že ty nejlepší vyčerpali a buď se opakují nebo místy vaří z vody. A to hodně.

Bratři jsou v ráži.

Aby se měl příběh kam rozvíjet, tak tvůrci přišli s tím, že je tu nějaký další svět, který se hodně podobá tomu našemu, jen je tam všechno takové spíše došeda. A kolem tohoto světa se vlastně točí celá třináctá série, i když její střed se opět věnuje tomu klasickému, co bylo na sérii nejlepší – bráchové jezdí a zabíjejí monstra, řeší případy a prostě se tak nějak paranormálně baví.

Ty pohledy...

Ta kostra jednotlivých sezón je celkem klasická. Na začátku se dořeší cliffhanger z předchozí série a nastolí se staus quo. Pak se jede v klasickém duchu, jen v pozadí a postupně se odehrává něco, k čemu série vlastně spěje. A poslední díly sezóny pak k tomu dospějí, aby se skončilo nějak zajímavě a diváci měli důvod, proč se podívat i na další sezónu, ač už jich je tolik.

Bobby se vrátil, jinak, ale trochu více.

Třináctá sezóna z této kostry nijak nevybočuje, akorát se zde ještě přidala postava Luciferova syna. A pak už se jede na další klasické prvky – umírání postav, jejich oživování, drama mezi bratry, spousta srandy, která jde ke konci zase do háje, aby jako bylo vidět, že je to vážné. A samozřejmě se zde mění strany. Popravdě už je vám jedno, kdo je na jaké, protože se to stejně nejspíš za chvíli změní.

Jeden z těch parádních dílů.

Za mě už je třináctá sezóna seriálu „Supernatural“ hodně slabá, vlastně mě ani moc nezajímalo, jak to dopadne. Užil jsem si spíše střední část, kdy díl nazvaný „Scoobynatural“ je prostě skvělý úlet. To jsem se i zasmál. Ale nějaký další svět, návrat některý postav, domnělý konec jednoho z bratrů těsně před koncem, tohle už je něco, co mě prostě nebaví, co se moc opakuje.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (duchové, příšery, mysteriózní)


Přidat komentář