The Body Tree (2017)

40%
Jedna cesta do Ruska smutek nezažene.

The Body Tree

USA, Rusko, Španělsko, 2017, 97 minut

 

Režie: Thomas Dunn

Scénář: Thomas Dunn a Mikhail Kukushkin

Hrají:

Erica Dasher (Alice)

Emma Dumont (Sandra)

Kyle Jones (Mike)

Ivanna Sakhno (Helen)

 

„The Body Tree“, horor v americké, ruské a navíc ještě španělské koprodukci, není vyloženě špatný snímek, protože se na to dá koukat a nebudete vyloženě otráveni. Ale je to také snímek, který skončí a vy nebudete mít pocit, že jste viděli cokoli nového. Je to horor, který jede v dávno vyjetých kolejích a není pořádně schopen využít nic, co měli tvůrci při natáčení k dispozici.

Holky se mají čeho bát.

Už ten začátek v sobě má potenciál, především pak teritoriální. Skupina amerických studentů se svým profesorem jede na výlet na Sibiř. Měli jste také tak dobré vztahy se svými profesory, že by vás pořád někam brali? Dokonce třeba i přes půlku světa? Já jsem podle všeho chodil na špatnou vysokou školu, kde byste možná ještě šli s některým profesorem na pivo, ale to byste museli hodně dobře vybírat.

Místy je to vizuálně zajímavé. Ale jen místy.

Výlet do Ruska má ale do jisté míry ozdravný charakter, protože skupina studentů, která na Sibiř cestuje, se vyrovnává se skutečností, že jedna jejich spolužačka byla zabita. Byl to mord, jen se pořádně neví, kdo to vlastně udělal. A právě na Sibiři začnou na povrch vyplouvávat nové skutečnosti. Že by vrah byl nakonec mezi nimi? Že by se tak dobře neznali a nevěděli, co od sebe navzájem čekat.

Co vidí ve stromech?

I když by se zdálo že film v sobě bude mít něco hlubšího, nakonec se jedná vlastně o klasický slasher v thrillerovém provedení, kdy největším tajemstvím by mělo být to, kdo je vlastně vrah a proč to všechno dělá. Jenže za celou dobu, co film budete sledovat, nepocítíte žádné napětí a bude vám celkem jedno, kdo tady všechny kosí, protože – a to je ještě víc smutné – tak činí celkem nezáživnou cestou.

Jen taková sranda.

Snímek „The Body Tree“ v sobě má zajímavou lokalitu, má i nějaký ten rituál, který se zde provede, ale to všechno jsou jen kulisy, které nejsou pořádně využity. Film je více než co jiného jen nudným sledem scének, kde postupně jednotlivé postavy umírají a není jasné – nebo by nemělo být jasné – kdo je vrahem. A jak vám to bude jedno v průběhu, bude vám to jedno i na konci.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (survival, vrazi)


Přidat komentář