The Darkness (2016)

30%
Škoda, tahle temnota není moc děsivá.

The Darkness

USA, 2016, 92 minut

 

Režie: Greg McLean

Scénář: Greg McLean, Shayne Armstrong a Shane Krause

Hrají:

Kevin Bacon (Peter Taylor)

Radha Mitchell (Bronny Taylor)

David Mazouz (Michael Taylor)

Lucy Fry (Stephanie Taylor)

 

„The Darkness“ není dobrý hororový snímek. Je na něm totiž vidět jedna zásadní věc. Tvůrci měli možná jeden dobrý nápad, ale rozhodli se, že ho naperou do filmu, který je jen jednou velkou fušeřinou. Není zde nic originálního, nic navíc, nic, co by vás dovedlo skutečně odrovnat. Prostě jen ten nápad a pak kolem toho tolik klasických a nudných scén, až je to úmotné.

 Hlavně, že mají baterky.

„The Darkness“ je fušeřina, ale má jednu výhodu. I když je to taková výhoda, která filmu nakonec také ubírá. Má zde totiž herce, kteří jsou celkem známí. Radha Mitchell v roli matky mi sedí, i když je to v hororu už trochu klišé. A Kevin Bacon v roli otce, který nemá vůbec co hrát, mi také nevadil, jen k nim byl scénář prostě krutý. I když alespoň ta Radha má trochu co hrát. Hlavní díl ale sedí na jejich filmových dětech.

 Jen jeden?

David Mazouz si zahrál syna Michaela, který trpí autismem. Lucy Fry pak zase dceru Stephanie, která je možná až moc hubená a očividně si na tom zakládá. Mimochodem, právě Stephanie mohla být silnou stránkou filmu, ale jak se ukáže její postava a její hloubka jsou pro film naprosto zbytečné a nemají ze skoro řádné opodstatnění. Tvůrci jen chtěli ukázat, že v tom může být něco víc. Ale není.

 Ne, je jich více.

Příběh se točí kolem toho, že se rodina vrací z dovolené, ale skoro to vypadá, že si něco nebo někoho přivezli s sebou. Michael má totiž podle všeho imaginárního kamaráda, s kterým se docela rád baví. Možná to však není až takový kamarád a možná chce dokonce ubližovat. Celé odhalení toho, o co jde, je pak divné a vypravěčsky je to hodně udýchané a rozkodrcané. Až to naštěstí končí.

 Otisky jsou všude.

Herci se snaží špatný scénář držet pohromadě, ale nejde jim to. Nemají šanci. Polovina scén je zde na efekt, ale ten potřebný efekt se ani nedostaví. Film „The Darkness“ není děsivým a není ani lekací, i když zde lekací scény, anebo něco takového, co by jimi mělo být, naleznete. Nevyužitý potenciál příběhu i hereckého obsazení, některé scény vám mohou i herecky vadit, což je velká škoda. Prostě krok vedle.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář