The Devil's Woods (2015)

20%
I v irských lesích číhá zlo.

The Devil's Woods

Irsko, 2015, 73 minut

 

Režie: Anthony White

Scénář: Anthony White

Hrají:

Stephen Cromwell (Keith)

Caoimhe Cassidy (Katie)

Aidan O Sullivan (Mr. Dargle)

 

Ďábel je v lese? Podle tohoto snímku asi ano. Už ten název samotný naznačuje, co by se zde mohlo dít. Na jednu stranu by to mohla být komedie o tom, jak je nějaký směšný ďábel v lese, je to vtipné, je to zábavné, atp. Anebo to bude film, kde v lese čeká něco strašně děsivého, možná trochu v duchu „Evil Dead“. Anebo to bude snímek jako „The Devil's Woods“, který vlastně není ani jedno z toho.

 V tom lese je něco strašnýho!

Aby to nebylo ale všechno tak na jedno brdo, tak snímek „The Devil's Woods“ vyniká tím, že je irský. Byl natočen v Irsku, ale asi moc nepoznáte, že se jedná o irské lesy a ne o lesy nějaké jiné. Ten film je v podstatě americký, jen tu mají trochu jiný přízvuk. A samozřejmě je i nízkorozpočtový, ale to asi v případě podobných filmů nemusím moc zdůrazňovat. Tady to není na škodu, ale ani ku prospěchu. Není to k ničemu.

 Tam! Je tam fakt něco hroznýho!

Snímek „The Devil's Woods“ totiž není zajímavý svým dějem, což ho kazí hned od začátku. Skupina irských přátel se vydává kamsi do lesa, protože je to docela cool místo, kde dříve docházelo k satanským rituálům. Ale je aktivita na tomto místě už dávno passé? Samozřejmě že není. Ještě k něčemu dochází. V oblasti se totiž až příliš často ztrácejí mladé dívky, které jsou pro satanské rituály jako stvořené.

 Nejspíš tam teče krev.

Lesem také obchází podivný zahalený muž. Že by zde existovala nějaká spojitost? Ano, asi je to celkem logické. Scény v lese jsou nuda, není zde nic, co by vás dovedlo jakkoliv překvapit, co by v rámci žánru bylo nějaké nové, chybí zde nějaké napětí, které se vytratilo v podstatě z celého filmu. Herci jsou neherci, i s tím se dalo počítat. Tihle ale zase jednou nejsou vůbec dobří.

 Když někoho vezmete měkkou pánví.

Horor „The Devil's Woods“ je takovou klasickou ukázkou toho, že mnoho filmařů chce jít ve stopách Sama Raimiho a prostě začínají tím, že svůj první horor natočí v lese, kde je celkem vhodné prostředí. Jenže ne každý má dar jako Sam Raimi a skoro nikdo nenatočí takový film, jako natočil on. Anthonymu Whitovi se to nepovedlo a natočil jen něco dalšího, co snad zapadne.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (duchové, vrazi)


Přidat komentář