The Maus (2017)

30%
Myšičko myš... Ne, tohle vlastně není o myši.

The Maus

Španělsko, 2017, 90 minut

 

Režie: Yayo Herrero

Scénář: Yayo Herrero

Hrají:

August Wittgenstein (Alex)

Alma Terzic (Selma)

Ella Jazz (Ella)

Aleksandar Seksan (Vuk)

 

Španělský horor, který se snaží o dramatický snímek, kdy jediným pozitivem je docela zajímavá hra s tmou, ale jinak se jedná o klasický artový film dnešní doby – pomalé tempo, které se snaž hrát na dramatický moment, ale i když jsou zde docela drsné události, nakonec si uvědomíte, že se u filmu nudíte. A to zrovna není pro něco, co by mělo být napínavé a mělo vás zasáhnout, nejlepší známka.

Světlo na konci tunelu?

Takhle by se dal shrnout španělský snímek „The Maus“, který se na jednu stranu snaží být docela evropský a neamerický, což není dáno jen prostředí, ale na druhou stranu se zase zapomnělo na to, že by tohle měl být horor, že je to film, který má cloumat divákovými emocemi. Ale tady zůstává emoce jen jedna a to je již zmiňovaná nuda, která nic moc nepřinese.

Pěkná příšerka.

V centru dění jsou Alex (August Wittgenstein) a Selma (Alma Terzic), kteří se vydají na výlet do Bosny a Hercegoviny, protože je prostě cool se toulat po přírodě, v lesích, v oblasti, kde by mohly být ještě miny, což také dvojice zjišťuje. A pak jsou tu ještě místní, kteří podle všeho nebudou tak milí, jak by si jeden myslel takhle v divočině mimo civilizaci. To prostě nejde narazit na balíky...

Kam ji vedou?

Snímek „The Maus“ se chce skoro tvářit jako něco, co není hillbilly hororem, i když ono to v konečném kontextu vlastně nic jiného není, i když se k tomu přidávají tedy nějaké snové sekvence, kdy si následně nejste jistí, co se skutečně stalo a co je jenom představa, respektive sen. A po nějaké chvíli už vás to přestane zajímat a bude vám to celkem jedno, protože na tom tolik nesejde.

Hezký les.

Španělský snímek „The Maus“ je za mě pokusem o natočení trochu jiného hororu na relativně klasické téma, pokus, který se snaží o originalitu, ale ukazuje jeden z problémů originálních pojetí – někdy ta originalita nakonec vede k tomu, že je natočen špatný film. A to v případě filmu „The Maus“ jednoznačně platí. Není to film napínavý, nestrhne a vůbec nedovede vyděsit.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (survival, mysteriózní)


Přidat komentář