The Perfect Host (2010)

65%
Film, který mě osobně velmi zaujal a kdyby byl o zhruba půl hodinu kratší, vůbec by mi to nevadilo. I tak jsem si z něj odnášel zajímavý zážitek. Večeře skutečně stojí za to.

 

The Perfect Host

USA, 2010, 93 minut

 

Režie: Nick Tomnay

Scénář: Nick Tomnay, Krishna Jones

Hrají:

Clayne Crawford (John Taylor)

David Hyde Pierce (Warwick Wilson)

Tyrees Allen (Roman)

Annie Campbell (Chelsea)

 

Psychologické hry a trochu toho mučení, tohle jsou filmy, které mohou zaujmout. Například Captivity nebyl jedním z nich, ale takový „The Perfect Host“, to už je jiná káva. Nick Tomnay přišel se snímkem, který sází na jednu důležitou věc – na výtečného hlavního záporáka. Z poslední doby na to sázel třeba film „Mothers Day“. Hlavní roli v „The Perfect Host“ ztvárnil David Hyde Pierce, který se pro roli hodil dokonale. Zařadil se mezi nejlepší filmové šílence, a to i přesto, že jeho způsoby jsou trochu odlišné – mimochodem docela zajímavá pointa. Nikoli pointa celého filmu, ale pointa chování Warwicka Wilsona.

Není nad to si trochu zablbnout.

Příběh se točí okolo mladého kriminálníka Johna Taylora, který vykradl banku, ale nějak se to celé pokazilo. Zjistí, že v televizi už znají jeho totožnost, a tak se rozhodne, že musí zmizet z ulice. Skryje se v domě nic netušícího, náhodně vybraného nevinného člověka. Jenže si vybere zrovna dům Warwicka Wilsona, který se chystá na večeři s přáteli, která začíná přesně v osm hodin. Přátelé se samozřejmě nemůžou dostavit včas, a tak všichni přicházejí až na půl devátou. S tím Warwick počítá, to je v pořádku. Počítá i s nezvaným hostem. Sice se nejprve tváří jako profesionální gay, ale za celou touhle maskou je člověk, který to v hlavě má hodně v nepořádku.

Nevypadá moc nebezpečně, ale zdání klame.

Hlavní část filmu je zaměřena na večeři Warwicka s Johnem. Sledujeme při práci skutečného sociopata. Je psychopatem? No, to se nám snaží namluvit. Ale v každém případě má problémy s lidmi a s udržováním lidských vztahů. Snímek nám ukazuje, jak si vytváří své vlastní přátele, které nikdo nevidí. John při večeři trpí v rámci šíleného mučení.  Přesto se ale zdá, že je něco jinak, že je něco v nepořádku se vším, co se nám „The Perfect Host“ snaží předvádět. Proč jsou tam prostřihy do Johnovy minulosti? Jen vzpomíná na krásné události, aby neumíral naprosto deprivovaný? A co scény s detektivy? Jaké ty mají smysl? Film není takovým, jakým se na první pohled zdá.

Našel si špatného frajera, kterému se chtěl vecpat do života.

I když pointa rozhodně překvapí a celé vyznění v závěru filmu není tak úplně podle představ, nevidím na tom nic až tak špatného. Film je krásně uhlazený a násilí nám předvádí ve formě, která nám říká, že to vlastně nevadí, že to tak má být. Šílenství je součástí lidského života a je lepší jej přijmout, než mu vzdorovat. David Hyde Pierce zahrál skutečně skvěle – druhé jméno Hyde není asi náhodou. Scénář Nicka Tomnaye a Krishny Jonese je chytrý a docela zábavný. Přesto se film malinko vleče, ale spojení rádoby torture s kriminálním filmem zde vychází nadprůměrně.

Scény z večeře jsou jedny z nejlepších.

„The Perfect Host“ nedám závratně vysoké hodnocení, protože přece jen mohl být ještě zajímavější, mohl se udávat v jiném tempu, trochu víc vybudovat atmosféru, ale tak, jak je nám předváděn, je to přesto nadprůměr, kde je patrné, že tvůrcům šlo v první řadě o to, aby natočili dobrý film, což se povedlo.

 

Hodnocení: 65%

Vaše komentáře

ANONYM
Dobrý večer, prosím neviete mi poradiť rad by som si film The perfect host pozrel s CZ titulkami. Keď ste robili recenziu neviete mi poradiť kde by som ho mohol pozrieť? Pripadne zaslať link.. Veľmi pekne ďakujem za akékoľvek informácie S pozdravom
ANONYM 19.12.2019 21:02:42 Reagovat Přidat nový komentář
Redakce
Bohužel s titulky neporadíme, většinu filmů nakoukáváme v originále bez titulků.
Redakce 19.12.2019 21:10:20 Reagovat Přidat nový komentář
Hororové filmy (mučení)


Číst komentáře