The Spirit Is Willing (1967)

75%
Hororové komedie Williama Castla mi prostě sedí.

The Spirit Is Willing

USA, 1967, 100 minut

 

Režie: William Castle

Scénář: Ben Starr a Nathaniel Benchley

Hrají:

Sid Caesar (Ben Powell)

Vera Miles (Kate Powell)

Barry Gordon (Steve Powell)

John McGiver (George)

 

William Castle je taková jistota. V jeho podání si můžete být skoro jistí, že horor, který sledujete, bude spíše zábavný, než aby vás dovedl skutečně vyděsit. Na druhou stranu se nevylučuje ani to, že zde budou docela dobré hororové scény. Snímek „The Spirit Is Willing“ je ale přece jen více komedií než hororovým filmem a budete se u něj spíše usmívat než třást strachy.

 Na duchy si dejte pozor.

Nějaké hororové náznaky jsou pouze na začátku filmu, kde sice dochází k vraždám, ale stejně budete mít z každé scény pocit, že tady šlo v první řadě o humor, který měl William Castle moc rád. Dovídáme se zde o osudu jednoho muže, jeho nastávající a mladé ženy, do které se zakoukal. Právě tihle lidé se mají o desítky let později stát příčinou strašení v jednom domě v Nové Anglii.

 Rodinka na cestě.

Do domu se na léto stěhuje manželský pár se svým dospívajícím synem, aby si zde užili volno a klid. To je ale moc nečeká, protože syn se jeví vzpurným a dělá svým rodičům hlavně problémy. Jenže rodiče nevidí to, co vidí jejich synek. Problémy, které kluk dělá, ve skutečnosti nezpůsobuje on, ale skupinka duchů, která je s domem spojená a v městečku vlastně docela známá.

 Odpovědi jsou vždy v knihovně.

Chlapcův otec (Sid Caesar) i jeho matka (Vera Miles) jsou racionálně uvažující lidé ze střední třídy, a tak samozřejmě na nějaké duchy nevěří a berou to jen jako výmluvu teenagera, který si prochází svým rebelským obdobím, tudíž je jeho údělem podkopávat rodičům dennodenně větev. Vede to k místy skutečně vtipným, k místy méně zábavným scénkám, které udávají jednoznačně komediální ráz filmu.

 Na maškarní přijdou krásky.

„The Spirit Is Willing“ je snímek, který je určený pro lidi, jež mají rádi odlehčené napětí, fantastické prvky v komedii a jednoduše jim tolik nevadí, že se díky tomu vytratí hororová atmosféra. „The Spirit Is Willing“ ale rozhodně není špatný film, je to zábavný film, jen toho hororu v tom opravdu moc není. William Castle ale opět přesvědčil, že bych schopný natočit dobré a zábavné filmy.

 

Hodnocení: 75 %

Hororové filmy (duchové, komedie)


Přidat komentář