The Toybox (2018)

60%
Every woman, every man join the caravan of... death.

The Toybox

USA, 2018, 95 minut

 

Režie: Tom Nagel

Scénář: Jeff Denton, Jeff Miller, Brian Nagel a Tom Nagel

Hrají:

Denise Richards (Jennifer)

Mischa Barton (Samantha)

Jeff Denton (Steve)

Brian Nagel (Jay)

 

Tohle není snímek, který sedne každému a jsem si jistý, že víc jak padesát procent diváků ho bude považovat za slátaninu. Moc se není čemu divit, jsou zde prvky, které jsou nelogické a trochu moc se zde tlačí na pilu, aby to bylo drsné a dramatické, ale pokud tohle pominete, tak máte celkem fajn divný film, kde se dějí hodně nepříjemné věci a kde vás bude mrazit z toho, jak má Denise Richards propadlý obličej.

Taťka řídí.

Snímek „The Toybox“ začíná vlastně celkem idylicky. Rodina se chce vydat na výlet karavanem, prostě proto, aby se utužily vztahy poté, co otec, který své dospělé děti a malou vnučku kdysi opustil, je dal zase dohromady. Třeba budou zase jednou jako rodina fungovat, třeba to všechno má ještě smysl a je možné rodinu zachránit. Jen kdyby si ale na cestu nevybrali ten karavan.

Rodinka i s novou pasažérkou.

Nejprve se zdá, že je všechno v pořádku, ale pak narazí na pár, který by možná ocenil, kdyby mu pomohli Projíždějí nepříliš rušnou oblastí, všude hrozné sucho a pár, kdy ženu hraje Mischa Barton, by nechtěl v poušti ztroskotat na dlouho. A tak se karavan ještě trochu zaplní, což osádce nijak moc nevadí. A karavan sám je podle všeho rád, že nebude prázdný, ale poveze si dost... obětí.

Denise nám zestárla.

Vedení snímku „The Toybox“ je skutečně hloupé a některé smrti jsou celkem šroubované, režisér na ně diváka docela dlouho připravuje a vždy je jasné, že k něčemu zlému dojde, většinou je divákovi jasné i to, co se stane. Tohle může být na jednu stranu lehce odrazující, na druhou stranu je možné to brát s nadhledem a jen se nad tím pousmát. Tak, nebo tak, pořád je správně drsné.

Krvavé to je dost.

Americký snímek „The Toybox“ je takové černohumorné béčko, kdy je prostě potřeba, abyste se na film dívali s nadhledem. Pokud se vám to povede, jsem si docela jistý, že se u sledování budete bavit, nebudete film brát vážně, odpustíte mu určitou strojenost, a nakonec budete na finální titulky koukat s tím, že to nebylo nic skvělého, ale že to nebyl ani vyloženě vyhozený čas.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (duchové, vrazi)


Přidat komentář