Trick (2019)

60%
Rozhodně poměrně milé slasherové překvapení.

Trick

USA, 2019, 100 minut

 

Režie: Patrick Lussier

Scénář: Todd Farmer, Patrick Lussier

Hrají:

Omar Epps (Mike Denver)

Ellen Adair (Lisa Jayne)

Vanessa Aspillaga (Tina Mendez)

Jamie Kennedy (Dr. Steven)

 

Patrick Lussier se pro mě kdysi stal hrdinou z to, že natočil snímek „Dracula 2000“, protože mi ve čtrnácti letech, kdy jsem ho viděl, připadal naprosto převratný. Později, když jsem ho viděl, už to tak skvělé nebylo. Ale to už mě Lussier zklamal také dvěma pokračováními „Dracula 2: Vzkříšení“ a „Dracula III: Odkaz“. Ale pak si zase reputaci napravil filmem „Drive Angry“. Takže jsem nevěděl, co přesně od „Trick“ čekat.

Pěkná maska.

„Trick“ je na první pohled slasher, který nám hned na začátku odhalí, kdo je tu vrahem. Byl to takový nenápadný mladík, který se jmenoval Patrick Weaver (Thom niemann), ale všichni mu říkali prostě jen Trick. Na halloweenském večírku, kde všichni trochu pařili a blbli, najednou Trikovi ruplo v kouli a začal zabíjet. Sám to odnesl a dostal se do nemocnice, kde si pro něj jde policie.

Neméně pěkný nůž.

Policistu, respektive detektiva Mikea Denvera si zde zahrál Omar Epps, kterého jsem od „Dr. House“ nikde významně nezaznamenal. Mimochodem Omar si zahrál i ve zmiňovaném snímku „Dracula 2000“. Detektiv Denver si jde pro Tricka do nemocničního pokoje, ale mladíkovi se podaří uniknout. Nakonec se podle všeho utopí, ale uběhne rok a vypadá to, že vraždění neskončilo. A zase na Halloween.

Detektiv Denver.

Na snímku „Trick“ je velmi příjemná skutečnost, že se zde na vraždy nečeká, nejede se na to, kdo je vrahem, ale prostě se rovnou zabíjí, a to hned od začátku. Víme, kdo je vrah, jde jen o to, jestli v dalším roce stále vraždí on, ale také o to, jestli se ho podaří zastavit. Moc pozitivně to nevypadá a jeden by řekl, že tady bude na vraha krátký i detektiv Denver, který se hodně snaží.

Taky dobrá maska.

Americký snímek „Trick“ je docela příjemným slasherem a Patrick Lussier ukázal, že rozhodně ještě umí natočit něco, co nebude vyloženě tragické. Nutno ale říct, že „Trick“ není ani snímkem vyloženě skvělým, prostě je to jen dobrý slasher, který nejede na originální nápady, ale zejména na to, že to je vraždící jízda od začátku do konce. A to vraždící jízda velmi dobře natočená.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář