UFO: It Is Here (2016)

20%
UFO přiletělo! Alespoň v tomhle německém found footage.

UFO: It Is Here

Německo, 2016, 83 minut

 

Režie: Daniel Grieco

Scénář: Daniel Grieco

Hrají:

Laura Berlin (Melissa Stein)

Olga von Luckwald (Paula Idem)

Dennis Mojen (Leo Best)

Leonard Hohm (Erik Greven)

 

Název snímku „UFO: It Is Here“, případně jeho německé pojmenování „UFO - Es ist hier“, mluví celkem za vše. Ano, v první řadě je nutné podotknout, že se jedná o německý film. Ve druhé řadě pak není asi potřeba moc zdůrazňovat, že se jedná o snímek, kde budou nějakou – a to celkem důležitou – roli hrát mimozemšťané. Ano, na Zemi zase jednou přistane/dopadne UFO.

 Co to je za kokony?

Snímek „UFO: It Is Here“ je navíc natočen způsobem, který mně osobně zrovna moc nesedí. Jedná se o found footage/mockumentary, což je žánr, který je dle mého vyčpělý a už dlouho nemá co nabídnout, muselo by se jednat o skutečně skvělý nápad z hlediska dějového, ale to snímek „UFO: It Is Here“ rozhodně nepřináší, naopak, budete mít pocit, že se jedná o vykrádačku již dávno natočeného.

 Děravá stodola je dobré místo na skrytí.

Jedno z prvních, co vás napadne, je skutečnost, že snímek si něco vzal z „Vetřelce“. Bohužel si nevzal jeho kvalitu alespoň v tom, jakou má snímek atmosféru. „UFO: It Is Here“ je skoro bez atmosféry, jen sem tam budete z toho rychlého míhání kamery mít pocit, že jste možná na vteřinku něco opravdu děsivého zahlédli. Ale za chvíli di řeknete, že se vám to nejspíš jenom zdálo.

 Nechybí tajemné záběry.

Zápletka je celkem jednoduchá – a čekali byste něco jiného? Skupina mladých filmařů natáčí v zoologické zahradě v Německu dokumentární film o zvířatech, když se jim naskytne nová příležitost. Na nebi něco padá směrem k zemi. Vyjedou a chtějí zjistit, co to bylo. Tohle přece jen vypadá na trochu zajímavější námět na studentský film, než nějaká zvířátka. Jenže to nečekají, jaká hrůza přijde.

 Krýt se nepomůže.

Snímek „UFO: It Is Here“ hraje na found footage klasiku. Roztřesená klasika nesmí chybět, k tomu obraz, který není moc kvalitní, aby bylo jasné, že to je kamera ruční, do toho skupina lidí, která je vám opravdu ukradená, a nakonec dějová linka, která mě hodně zklamala. Tohle je tak klasické schéma nějaké vetřelce, respektive parazita, že prostě není moc o co stát. Nic zajímavého se zde neděje.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (mimozemšťani, found footage)


Přidat komentář