Underworld: Krvavé války (2016)

20%
Další zbytečné pokračování série, která už nemá co říct.

Underworld: Krvavé války

Underworld: Blood Wars

USA, 2016, 91 minut

 

Režie: Anne Foerster

Scénář: Kyle Ward, Cory Goodman, Kevin Grevioux, Len Wiseman a Danny McBride

Hrají:

Kate Beckinsale (Selene)

Theo James (David)

Tobias Menzies (Marius)

Lara Pulver (Semira)

 

Série „Underworld“ se dokopala ke svému již pátému filmu, čtvrtému, kde je hlavní postavou Selena v podání Kate Beckinsale. A i když série začala jako zajímavá alternativa k akčnímu hororu, tak se z ní nakonec vyvinula jen natahovaná nuda o tom, jak se zde snaží tvůrci budovat nějakou mytologii. Válka mezi upíry a vlkodlaky už jednoduše nějakou dobu nefunguje.

 Selene se vrací.

Přesto tvůrci po čtyřech letech od filmu „Underworld: Probuzení“ znovu vstoupili do stejné řeky a rozhodli se, že natočí pokračování, kde bude Selena užírána tím, jak se musela vzdát své dcery, jak bude na všechno sama, ale jak se nakonec možná všechno v dobré obrátí, protože nic není tak černé jako její latexový kostým, aby to nemohlo být po nějaké době zase trochu světlejší.

 A v jednu chvíli změní i účes.

Snímek „Underworld: Krvavé války“ má pro mě v podstatě jednu jedinou pozitivní skutečnost – některé scény se odehrávají v České republice a snad hned třikrát zde uvidíte jednu a tu samou scénu příjezdu automobilu k zámku Hluboká nad Vltavou. To už je od nás přece jen, co by kamenem dohodil. Když je tohle nejpozitivnější, co na filmu najdete, je to hodně špatné.

 Nikdo je nezastaví.

Ansámbl snímku doznal mnoho změn a vrátila se v podstatě jen Selena a dvě postavy z filmu „Underworld: Probuzení“ – konkrétně David (Theo James) a Thomas (Charles Dance). Hlavní postavou se pak stává David, který má více prostoru a kolem něhož se dál buduje mytologie. Nijak pořádně se to ale neděje, vše je takové nahodilé, i když se nás všichni snaží přesvědčit, že je to na základě předchozích dílů. Smyslem filmu je pak jedno pořádné akční střetnutí, které je doplněno mnoha bláboly v dialozích.

 Vypadají, že si to za chvíli rozdají.

Snímek „Underworld: Krvavé války“ se snaží nadchnout akcí, ale ta už je prostě nudná. Je to příliš trikové, příliš zpomalované a není zde vlastně jediná scéna, která by vám skutečně uvízla v paměti. Ano, je to místy hodně krvavé, ale to vás má jen vytrhnout z té příšerné nudy. U mě se to moc nepovedlo. „Underworld: Krvavé války“ je pro mě velké zklamání a já doufám, že ty náznaky šestého dílu, které byly v závěru, se nepotvrdí.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (upíři, vlkodlaci)


Přidat komentář