Valentine DayZ (2018)

40%
Zombíci na Valentýna nepřekvapí.

Valentine DayZ

USA, 2018, 79 minut

 

Režie: Mark Allen Michaels

Scénář: Mark Allen Michaels

Hrají:

Dallas Valdez (Max)

Carrie Keagan (Sarah)

Robert Allen Mukes (Dark Eyes)

Tatiana Romao (Diana)

 

Asi mám pořád slabost pro zombie horory anebo se prostě jenom na každém snažím najít něco, co je tam trochu lepšího, co je tam snesitelné, co je tam relativně dobré ve srovnání s ostatními žánrovými filmy, které většinou stahují zombie spíše ke dnu než kamkoli jinam. Americký horor „Valentine DayZ“ rozhodně není skvělý film, ale jeho sledování mě nijak zásadně neurazilo.

Krve jak z vola.

I když ono mluvit o hororu... Skoro jsem měl pocit, že se spíše jedná o lidské drama, kde zombie hrají jen určitou roli něčeho, co přiměje člověka, aby se změnil, aby přehodnotil svůj dosavadní život. Jasně, on je tohle i směr, jakým Romero částečně zamýšlel svůj film „Noc oživlých mrtvol“, ale ve filmu „Valentine DayZ“ je to bohužel podáno se zbytečnou nadsázkou a rádoby vtipem.

Hezká zombie.

Jak už název snímku „Valentine DayZ“ napovídá, bude se jednat o horor, kde bude mít Valentýn důležitou roli. Ale chyby lávky, ta role zas tak důležitá není a já měl spíše pocit, že tvůrci vlastně nevěděli, jak to pojmenovat a trochu ozvláštnit, tak tomu dali ten valentýnský nádech. Opravdu jen nádech, rozhodně v tom nic moc víc nehledejte, nic moc víc tam ani není.

Upoutaná zombie.

I když... Max (Dallas Valdez) a Sarah (Carrie Keagan) se do sebe zamilují. On je starší, ona zase tolik ne. Jenže právě ve chvíli, kdy by jejich láska měla nabrat krásný směr, se objeví zombie epidemie. Max má co dělat, aby přežil, ale na Sarah epidemie prostě skočí. A tak je zde emocionální rovina, která bohužel není skvěle zahraná a natočená, ale přišlo mi fajn, že se dění točí kolem ní.

Momentka z natáčení.

Americký zombie horor „Valentine DayZ“ je takový hodně nevyrovnaný snímek. Herecky to není nic skvělého, scénář také vyloženě nenadchne, ale přesto jsem z něj měl pocit, že tvůrci nechtěli natočit jen obyčejný zombie film. A do jisté míry se jim to i podařilo, to něco málo navíc jsem tam spíš cítil, než skutečně viděl, ale i tak bych film „Valentine DayZ“ úplně neodsoudil. Klidně mu šanci dejte.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (zombie)


Přidat komentář