Vampires: 1. sezóna

60%
Trochu francouzské upířiny nejen pro náctileté.

Vampires: 1. sezóna

6 dílů, 2020

 

Tvůrce: Benjamin Dupas, Isaure Pisani-Ferry

Hlavní postavy:

Kate Moran (Csilla Nemeth)

Mounir Amamra (Andrea Radescu)

Juliette Cardinski (Irina Radescu)

Pierre Lottin (Rad Radescu)

 

Když jsem se na seriál „Vampires“, který je uváděn na české verzi Netflixu – celkem očekávaně – jako „Upíři“, podíval, respektive když jsem si přečetl jeho anotaci, tak nějak jsem čekal, že tohle bude něco ve stylu „Stmívání“, prostě upíři, kteří jsou určené pro mladé, bude to romantika, bude to takové hnusně milé. Jsem rád, že jsem se spletl a tohle je trochu jiné.

Hezká holka, nebezpečná.

Nemyslím si však, že by byl seriál „Vampires“ vyloženě skvělý, to zase ne, což je patrné i z hodnocení, které jsem tomuto seriálu, respektive jeho první sezóně, nakonec dal. Ale musím uznat, že tohle není rozhodně nějaká jednoduchá báchorka, která je ještě pozlacená, aby to bylo něco pro mladé. Není to rozhodně disneyovský horor, tohle je pořád celkem klasický a krvavý horor.

Slunce jí asi nevadí.

Hlavní postavou seriálu je Doina Radescu (Oulaya Amamra), na kterou se dění primárně soustředí. Je to dcera upírky, ale skoro se zdá, že je jiná. Není totiž náchylná na světlo, ale přitom to vypadá, že by si možná nějakou tu krev dala. Začíná se v ní něco probouzet a ani její matka pořádně neví, co se s ní děje. Pro puberťačku, i když už trochu starší, to je pak o to náročnější.

Sourozenci?

Ze začátku seriál vypadá, že bude skutečně hodně drsný, dokonce se nebojí ani nějaké základní nahoty, ale nakonec se přece jen ukáže, že trochu důležitější je zde téma dospívání a toho, jak se jedinec srovnává se změnami. Nedaří se jí to moc dobře, ale není se moc čemu divit. Docela dobře se to ale prostřídává se scénami, které jsou pořád hororové, což ze seriálu dělá skutečně víc než jen něco pro adolescenty.

Kámošovi slunce vadí.

První sezóna seriálu „Vampires“ má docela dobře našlápnuto, tak jsem zvědavý, jestli se jí v tomhle duchu podaří pokračovat. Je to pokoukání, které ocení jak hororoví nadšenci, tak ti, co mají rádi příběhy o dospívání. Je to propojení obojího, jen někdy je to zbytečně moc zaměřené na dramatickou linku. Postavy jsou ale povedené a docela jsem zvědavý na to, jestli se bude pokračovat.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář