What Keeps You Alive (2018)

60%
Dvě ženy v lesích slaví roční výročí... jo, může to být dost zajímavé. A drsné.

What Keeps You Alive

Kanada, 2018, 98 minut

 

Režie: Colin Minihan

Scénář: Colin Minihan

Hrají:

Hannah Emily Anderson (Jackie)

Brittany Allen (Jules)

Martha MacIsaac (Sarah)

Joey Klein (Daniel)

 

To je tak, když ta vaše manželka nechce umřít... I když by tahle věta mohla evokovat, že snímek „What Keeps You Alive“ bude hororovou komedií, opak je pravdou. Tohle komedie není ani chvíli, celou dobu jde o život, překvapivě většinu času jen jedné ženě, jíž je celkem těžké zabít. A to ne proto, že by měla nějaké schopnosti. Prostě má štěstí. Anebo smůlu. Asi záleží na úhlu pohledu.

Jó v lese, jó v lese...

Jackie (Hannah Emily Anderson) a Jules (Brittany Allen) se miluj í a mají zrovna rok od chvíle, kdy uzavřely svůj sňatek. Obě jsou stejně nadšené z toho, že budou moct své výročí oslavit na dovolené, a to v lesích, dokonce u jezera, na chatce, kam se dá pořádně dostat vlastně jen loďkou. Odlehlé místo, nikde žádná civilizace, nikde žádný člověk. Prostě klid pro duši.

Láska mezi stromy.

Klid pro duši anebo klid pro někoho, kdo je sériovým vrahem. A jedna z manželek skutečně je. Bohužel pro tu druhou to znamená celkem velké problémy. Možná by bylo všechno jednodušší, kdyby hned zemřela a měla klid, ale ona hned nezemře. Mimochodem, samotná scéna prvního napadení je docela dobře natočená, nečekaná a já doufám, že jsem tu moc neprozradil.

Nebezpečí je dohonilo.

Jenže i když je jedna z manželek psychopatka, ta druhá se podle všeho nenechá tak snadno zabít. A tak dochází k celkem zajímavé hře na kočku a na myš, kdy si po nějaké době už vlastně nejste ničím jistí, nejste si jistí, jak to dopadne, což je dobře. Hodně pak pomáhá i prostředí, kdy si nejste jistí, jestli v tom nebude ještě něco víc. Anebo kdy se objeví někdo další na scéně.

Co to je?

Nějaké velké naděje jsem do kanadského snímku „What Keeps You Alive“ nevkládal, ale dokázal mě už na začátku zaujmout prostředím, které je prostě krásné s hezky se na něj kouká. A do toho vlétne příběh dvou postav, o moc víc jich není potřeba na celý film, jejichž idylka se změní v nejhorší chvíle života. Z hororového hlediska je příjemné, že zlo nepřichází z vnějšku.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (mučení, survival, vrazi)


Přidat komentář